NL FR

Etage Tropical Productions, is in 2010 opgericht door Michèle Martens. Het was toen een zaal op de tweede verdieping in een loods op een paar kilometer van het centrum van Gent – België. Met als doel tropische dansen zoals Salsa, Bachata, Kizomba, Zouk etc. te promoten.

De immense populariteit van deze dansen gekoppeld aan een professioneel kader, resulteerden in een snel groeiend bedrijfsconcept.
Sinds dag één profileert Etage Tropical zich als een bedrijf maar het is sinds 2014 dat Etage Tropical; Etage Tropical Productions werd, “een productiehuis voor dans”. Sinds 2015 valt Etage Tropical juridisch onder de vorm “BVBA”.

Etage Tropical Productions biedt U een waaier aan dansproducties aan. Naast een eigen locatie te Gent, verschillende feest-en danszalen (met totale oppervlakte van 1200 vierkante meter) voor uw feest (trouwfeest, verjaardagsfeest) of verhuur van danszalen, is Etage Tropical Productions sinds 2016 uitgebreid naar Oostende, Eeklo, Brugge en Oudenaarde betreft het danslessen-aanbod en sinds september 2019 ook in Brussel.

Etage Tropical liet zich erkennen als dansschool, en erkende dansclub met basiskwaliteit voor de steden Gent, Oostende en Eeklo.

Daarnaast kreeg VZW Gandarmor (de VZW van Etage Tropical te Gent) een bijkomende erkenning voor de G-Werking en VZW Dans Aan Zee een basiserkenning voor de werking te Oostende en de Belgische Kust.

Etage Tropical Productions verzorgt animaties, evenementen, ondersteund festivals in binnen en buitenland, en heeft ook een eigen dansfestival in Frankrijk (Courchevel). www.dansescourchevel.eu, waar we sinds 2018 een vaste SBK werking hebben met dansaanbod zowel voor winter als zomer, en waar we vanaf 2020, een voltijdse aanwezigheid zullen vertegenwoordigen op tal van animaties ondersteund door de Gemeente Courchevel.

Etage Tropical Productions maakt choreografiën op maat, voor uw bedrijf, voor uw evenement, als achtergrond voor bekende vlamingen. Voorprogramma Belle Perez, organisatie concert Tom Dice in Frankrijk, achtergronddanseressen en shows Garry Hagger, Camping Karen en James, Boer zoekt Vrouw de wereld Rond etc... maar ook voor uw huwelijk, uw openingsdans, een dansfeest enz...

De Black Box Bar op de Port Arthurlaan is een leuke Cocktailbar alle dagen open behalve op woensdag.

Volgende redenen leiden tot de evolutie van dit bedrijf:

Media & Journalistiek: