NL FR

Michèle Martens

Zaakvoerder en lesgever cubaanse salsa.

Sinds 8 jaar geeft Michèle Cubaanse Salsa voor volwassenen. Michèle danste jaren klassiek ballet en speelde 9 jaar viool. Afgestudeert als licentiaat in de Archeologische Wetenschappen en Kunstwetenschappen, behaalde ze ook haar aggregaatsdiploma op de univerisiteit te Gent. Hierdoor gaf ze les in het Secundair Onderwijs. Gebeten door de Kunstmicrobe en liefhebber van de Latijns Amerikaanse Cultuur, besluit ze 12 jaar geleden te gaan salsadansen. 5 jaren later beslist ze haar leven om te gooien met de oprichting van een erkend productiehuis voor tropische dansen te Gent. Dat sinds 2016 uitbreidde naar Oostende, Eeklo, Aalter en Oudenaarde,
Sinds 2010 geeft ze les in de originele Cubaanse Salsa maar is daarnaast ook een liefhebber van de Afro-cubaanse Rumba & Orishas, de authentieke Chachacha & Son. Door haar fulltime bezigheid binnen de danswereld, neemt haar kennis jaar na jaar toe, en zorgen de permanente bijscholingen en dansinteresses voor een steeds grotere vakkennis. Ze heeft het genoegen te mogen dansen en samenwerken met de grote Cubaanse ballerinas zoals Mario Charon Alvarez, Alberto Valdes, Mykel Fonts, Yuniel Gual Sondeakokan, Misladys Gainza Camaguey, Yeni Mollinet, Jorge Camaguey en zo velen meer. Door het sterk pedagogisch traject, leert de beginnende salsadansers op een zeer snele manier salsa-dansen, door de hoge kwaliteitsnormen en de individuele begeleiding en aandacht voor elk danser vinden heel wat van haar leerlingen en assistenten de latere weg naar het lerarenschap of het podium. Hierdoor krijgt ze jaar na jaar een groter aantal leerlingen van zowel binnen als buitenland en draagt ze de passie van het salsadansen door aan velen. 

Alex Papaionopol

lesgever salsa, bachata, urban kizomba & ballroom

Alex is afkomstig uit Boekarest, Roemenië, waar hij deel uitmaakte van het Roemeens Nationaal Team voor Ballroom & Latin. Met dit team behaalde hij meerdere Nationale & Europese eerste plaats titels bij het IDO (International Dance organization). Alex is 31 jaar en danst sinds zijn 9 jaar koppeldansen. Hij geeft al 10 jaar dansles. Zijn lange dansparcours bracht hem op competitieniveau in verschillende landen, In Turkije gaf hij 3 jaar dansles waar hij met zijn koppels eerste plaats behaalde binnen het World Dance Sport Federation (WDSF). Hij is nog steeds een fervent liefhebber van de stijldansen waaronder Tango, toch voelt hij zich gepassioneerd door de Salsa & Bachata, en meer bepaald de Rueda. In Rueda werd hij 2 maal met zijn Roemeens Nationaal Team Nationaal kampioen. Sinds april 2016 woont hij in Brugge, waar hij de Nederlandse taal leert, en sinds september 2016 geeft hij lessen Bachata & Salsa bij Etage Tropical Productions. Zijn vriendelijkheid gecombineerd met vakkennis, zijn gelijklopende visie voor kwaliteitsnormen binnen de school zorgen voor een nu al zienbaar stijgend aantal deelnemers aan zijn lessen.

Eric Zawada

assistent lesgever salsa, bachata

Eric is afgestudeerd als bachelor in informatica. Hij werkte is deze sector gedurende 30 jaar.  Hij is geboren in Luik, woonde in Limburg tot zijn 30 en verhuisde nadien naar Oost-Vlaanderen. In september 2015 maakte hij kennis met de salsa bij Etage Tropical en werd onmiddellijk een fervente liefhebber van tropische dansen. Als gevolg deed hij zijn eerste reis naar Cuba in december van hetzelfde jaar. Intussen volgde hij intensief  lessen bij Etage Tropical maar ook in Cuba zelf, zijn grote passie.
Eric ontplooit zich meer en meer als een echte Cuba-kenner, waar hij meerdere maanden per jaar verblijft.  Hij bezocht een grote deel van het eiland  en volgde een flink aantal uren Cubaanse Salsa in La Havana en Santiago de Cuba. Ondertussen is hij een welgekome gast op verschillende danslocaties o.a. in La Havana (1830, La Gruta, Casa de la Musica, Café Cantante, Hotel Florida), Trinidad (Casa de la Musica, Casa de la Trova), Cienfuegos, Camaguey, Holguin, Viñales, Santiago de Cuba (Casa de la Trova, Casa de la Musica).
Vanaf september 2017 deelt hij zijn passie door support teacher te zijn voor salsa en bachata lessen voor beginners bij Etage Tropical.
Door zijn Franstalige afkomst is Eric verantwoordelijk voor de Franstalige opdrachten en is hij zo  o.a  bezig met de Franse correspondentie, voor de verdere uitbouw van het dansfestival in Courchevel. Daarnaast neemt Eric heel wat administratieve taken op zich binnen het productiehuis.

Vive, Baila, Goza, Disfruta... de eso se trata la Vida.

Rik Van Moerkerke

DJ Gozador, barman, fotograaf, websitebeheerder

Rik is van opleiding expediteur. Nadien ging hij 17 jaar aan de slag binnen de automobielsector en meer specifiek bij de bedrijfsvoertuigen. Hier was hij als directeur verantwoordelijk binnen verschillende afdelingen zoals human resources, techniek, kwaliteit en milieu maar steeds binnen de naverkoop. Hierdoor is hij vooral gespecialiseerd in logistieke oplossingen en klantenservice binnen Etage Tropical.
Zijn grote liefde voor muziek liep hiermee parallel. Zo was hij op jonge leeftijd al DJ voor vrienden en in verschillende café's en bars. Dit was vooral in het pop/rock en edm genre. In zijn vrije tijd luisterde hij vooral naar tropische tunes zoals reggae, calypso, soca, son enz. door het reizen. Toen hij de eerste maal in 2002 naar Cuba reisde sloeg de vlam volledig over. Een wereld ging open: salsa, timba, bachata, son, rumba, changuï, enz.
Ondertussen ondernam hij meerdere reizen naar de latijns-amerikaanse wereld en vond zijn gading in de grote salsa discotheken van Miami zoals Mango's Tropical Café en Bongos Cuban Café waarvan deze laatste van de leading latin lady 'Gloria Estefan'. Zijn kennis over de muziek blijft groeien en vertaald zich in zijn DJ werk onder de naam DJ Gozador.

Nebosja Masic

animator, technische support

Nebosja Masic studeerde af aan de poppentheater school “Anima” in Novi Sad, Servië in de jaren 90’, als poppenontwerper en poppenanimator. De passie voor poppen kreeg hij mee van zijn vader, die een amateurstheatergezelschap had, waar hij samen met zijn zus geintroduceerd werd in het vak. Na zijn studies werd Nebosja een professioneel poppenspeler. Hij reisde 22 jaar de hele wereld rond met zijn performances.
In 2010 ontwikkelde hij zijn animatie-skils verder, door zijn interesse in steltenlopen, mono-cyclisme, jongleren met stokken, ballen, vlaggen en vuur. Daarnaast is hij ballonplooier en levend beeld. Hij werkte voor verschillende gezelschappen, als animator, clown, technisch support, en ontwerp van kostums.Binnen zijn kunstenpallet ontwikkelde hij een grote liefde voor dans.
In Noorwegen leerde hij Salsa & Bachatadansen, sinds april 2017 leert hij op een zeer intensieve manier deze dansen binnen Etage Tropical Productions, waar hij sinds oktober 2017 werkt als all-round animator voor jong en oud.