NL FR

Michèle Martens

Zaakvoerder en lesgever cubaanse salsa.

Sinds 8 jaar geeft Michèle Cubaanse Salsa voor volwassenen. Michèle danste jaren klassiek ballet en speelde 9 jaar viool. Afgestudeert als licentiaat in de Archeologische Wetenschappen en Kunstwetenschappen, behaalde ze ook haar aggregaatsdiploma op de univerisiteit te Gent. Hierdoor gaf ze les in het Secundair Onderwijs. Gebeten door de Kunstmicrobe en liefhebber van de Latijns Amerikaanse Cultuur, besluit ze 12 jaar geleden te gaan salsadansen. 5 jaren later beslist ze haar leven om te gooien met de oprichting van een erkend productiehuis voor tropische dansen te Gent. Dat sinds 2016 uitbreidde naar Oostende, Eeklo, Aalter en Oudenaarde,
Sinds 2010 geeft ze les in de originele Cubaanse Salsa maar is daarnaast ook een liefhebber van de Afro-cubaanse Rumba & Orishas, de authentieke Chachacha & Son. Door haar fulltime bezigheid binnen de danswereld, neemt haar kennis jaar na jaar toe, en zorgen de permanente bijscholingen en dansinteresses voor een steeds grotere vakkennis. Ze heeft het genoegen te mogen dansen en samenwerken met de grote Cubaanse ballerinas zoals Mario Charon Alvarez, Alberto Valdes, Mykel Fonts, Yuniel Gual Sondeakokan, Misladys Gainza Camaguey, Yeni Mollinet, Jorge Camaguey en zo velen meer. Door het sterk pedagogisch traject, leert de beginnende salsadansers op een zeer snele manier salsa-dansen, door de hoge kwaliteitsnormen en de individuele begeleiding en aandacht voor elk danser vinden heel wat van haar leerlingen en assistenten de latere weg naar het lerarenschap of het podium. Hierdoor krijgt ze jaar na jaar een groter aantal leerlingen van zowel binnen als buitenland en draagt ze de passie van het salsadansen door aan velen. 

Laure Lisabeth

assistent lesgever salsa

In 2013 studeerde Laure af als opvoedster A2 met een voorliefde om te werken met mensen met een beperking. Ze verhuisde van West-Vlaanderen naar Gent en werkte Vier jaar lang in verschillende voorzieningen waar mensen met een verstandelijke beperking verblijven. Nu werkt ze als assistent voor mensen met een fysieke of verstandelijke beperking.

Laure is een gepassioneerde jonge vrouw. Dit toont ze door haar jarenlange inzet als vrijwilliger voor verschillende organisaties. Zo was ze 8 jaar lang chiroleidster en gaat ze ook al 8 jaar mee als monitor op kampen voor jongvolwassenen met een beperking. Op haar 19de leerde ze de paaldans sport kennen. Tot op heden blijft ze zich ook hierin vastbijten.

In september 2015 ontdekte Laure Etage Tropical. Hier leerde ze salsa dansen en werkt ze nog steeds aan haar danceskills. Sinds september 2017 assisteert ze bij de salsa lessen in Gent en Oostende.

 

Rik Van Moerkerke

DJ Gozador, barman, fotograaf, websitebeheerder

Rik is van opleiding expediteur. Nadien ging hij 17 jaar aan de slag binnen de automobielsector en meer specifiek bij de bedrijfsvoertuigen. Hier was hij als directeur verantwoordelijk binnen verschillende afdelingen zoals human resources, techniek, kwaliteit en milieu maar steeds binnen de naverkoop. Hierdoor is hij vooral gespecialiseerd in logistieke oplossingen en klantenservice binnen Etage Tropical.
Zijn grote liefde voor muziek liep hiermee parallel. Zo was hij op jonge leeftijd al DJ voor vrienden en in verschillende café's en bars. Dit was vooral in het pop/rock en edm genre. In zijn vrije tijd luisterde hij vooral naar tropische tunes zoals reggae, calypso, soca, son enz. door het reizen. Toen hij de eerste maal in 2002 naar Cuba reisde sloeg de vlam volledig over. Een wereld ging open: salsa, timba, bachata, son, rumba, changuï, enz.
Ondertussen ondernam hij meerdere reizen naar de latijns-amerikaanse wereld en vond zijn gading in de grote salsa discotheken van Miami zoals Mango's Tropical Café en Bongos Cuban Café waarvan deze laatste van de leading latin lady 'Gloria Estefan'. Zijn kennis over de muziek blijft groeien en vertaald zich in zijn DJ werk onder de naam DJ Gozador.

Nebosja Masic

animator, technische support

Nebosja Masic studeerde af aan de poppentheater school “Anima” in Novi Sad, Servië in de jaren 90’, als poppenontwerper en poppenanimator. De passie voor poppen kreeg hij mee van zijn vader, die een amateurstheatergezelschap had, waar hij samen met zijn zus geintroduceerd werd in het vak. Na zijn studies werd Nebosja een professioneel poppenspeler. Hij reisde 22 jaar de hele wereld rond met zijn performances.
In 2010 ontwikkelde hij zijn animatie-skils verder, door zijn interesse in steltenlopen, mono-cyclisme, jongleren met stokken, ballen, vlaggen en vuur. Daarnaast is hij ballonplooier en levend beeld. Hij werkte voor verschillende gezelschappen, als animator, clown, technisch support, en ontwerp van kostums.Binnen zijn kunstenpallet ontwikkelde hij een grote liefde voor dans.
In Noorwegen leerde hij Salsa & Bachatadansen, sinds april 2017 leert hij op een zeer intensieve manier deze dansen binnen Etage Tropical Productions, waar hij sinds oktober 2017 werkt als all-round animator voor jong en oud.