NL FR

Michèle Martens

Zaakvoerder en lesgever cubaanse salsa.

Sinds 8 jaar geeft Michèle Cubaanse Salsa voor volwassenen. Michèle danste jaren klassiek ballet en speelde 9 jaar viool. Afgestudeert als licentiaat in de Archeologische Wetenschappen en Kunstwetenschappen, behaalde ze ook haar aggregaatsdiploma op de univerisiteit te Gent. Hierdoor gaf ze les in het Secundair Onderwijs. Gebeten door de Kunstmicrobe en liefhebber van de Latijns Amerikaanse Cultuur, besluit ze 12 jaar geleden te gaan salsadansen. 5 jaren later beslist ze haar leven om te gooien met de oprichting van een erkend productiehuis voor tropische dansen te Gent. Dat sinds 2016 uitbreidde naar Oostende, Eeklo, Aalter en Oudenaarde,
Sinds 2010 geeft ze les in de originele Cubaanse Salsa maar is daarnaast ook een liefhebber van de Afro-cubaanse Rumba & Orishas, de authentieke Chachacha & Son. Door haar fulltime bezigheid binnen de danswereld, neemt haar kennis jaar na jaar toe, en zorgen de permanente bijscholingen en dansinteresses voor een steeds grotere vakkennis. Ze heeft het genoegen te mogen dansen en samenwerken met de grote Cubaanse ballerinas zoals Mario Charon Alvarez, Alberto Valdes, Mykel Fonts, Yuniel Gual Sondeakokan, Misladys Gainza Camaguey, Yeni Mollinet, Jorge Camaguey en zo velen meer.

Door het sterk pedagogisch traject, leert de beginnende salsadansers op een zeer snele manier salsa-dansen, door de hoge kwaliteitsnormen en de individuele begeleiding en aandacht voor elk danser vinden heel wat van haar leerlingen en assistenten de latere weg naar het lerarenschap of het podium. Hierdoor krijgt ze jaar na jaar een groter aantal leerlingen van zowel binnen als buitenland en draagt ze de passie van het salsadansen door aan velen. 

Paul Bujor

lesgever cubaanse salsa, bachata,

Paul Bujor, is van Cluj-Napoca, Roemenië. Hij is 26 jaar en begon met dansen toen hij 7 jaar was. Hij begon met sport dansen en na 2 jaar nam hij zijn passie naar een ander niveau en begon deel te nemen aan nationale en internationale competities.
Toen hij 9 was, begon hij zich te specialiseren in de latino stijlen (Samba, cha-cha, rumba, jive, paso doble), maar deed hij ook verder aan de standaard dansen (trage Wals, tango, foxtrot, quickstep, Weense Wals). 11 jaar lang nam hij deel aan meer dan 120 nationale en internationale competities, waarin hij meer dan 60 keer in de finale kwam en meer dan 30 keer op de 1ste, 2de en 3de plaats eindigde.Hij begon op 17-jarige leeftijd al les tegeven, en werkte met kinderen en koppels die naar competities gingen. Op dezelfde leeftijd ontdekte hij salsa en bachata.
Vanaf zijn 20ste begon hij huwelijksdans choreografieën te creeeren. Het was een goede ervaring voor hem, omdat hij elk seizoen 150 tot 250 bruidsparen had en dus evenveel verschillende choreografieën.
Sinds hij een koppel vormt met Kita Kriszitina ambieert hij een meer internationale carrière, waardoor hij de stap naar Etage Tropical maakte. Paul geeft binnen de school salsa en bachata (zowel modern als sensual), en privé-lessen in standaarddansen of salsa en bachata. 

Kita "Kity" Cristina

lesgever cubaanse salsa, bachata

Kita Cristina is van Cluj-Napoca, Roemenië waar zij werkte als danslerares voor huwelijksdansen. Zij gaf ook les in salsa, bachata en lady styling aan kinderen, klanten, organisaties en bedrijven.
Ze is 22 jaar oud en is begonnen met het dansen in de latino stijlen van haar 8 jaar.
Ze besefte dat dans haar leven is en op 15-jarige leeftijd ging ze naar de middelbare school voor Choreografie, om een professioneel carrière uit te bouwen. Tijdens haar tijd in het middelbaar heeft zij meegedaan aan veel shows en competities, waarin ze erg succesvol was.
Vanaf 19-jarige leeftijd begon zij aan haar carrière als danslerares, maar bleef ze verder gaan in haar danscarrière. Haar laatste deelname was in November 2017, waar ze meedeed aan een nationale bachata en salsa competitie in Roemenië en de eerste plaats behaalde.
Samen met Paul geeft ze les Salsa en Bachata in Etage Tropical, alsook Ladystyling.

Laure Lisabeth

assistent lesgever cubaanse salsa, lesever G-Salsa

In 2013 studeerde Laure af als opvoedster A2 met een voorliefde om te werken met mensen met een beperking. Ze verhuisde van West-Vlaanderen naar Gent en werkte Vier jaar lang in verschillende voorzieningen waar mensen met een verstandelijke beperking verblijven. Nu werkt ze als assistent voor mensen met een fysieke of verstandelijke beperking.
Laure is een gepassioneerde jonge vrouw. Dit toont ze door haar jarenlange inzet als vrijwilliger voor verschillende organisaties. Zo was ze 8 jaar lang chiroleidster en gaat ze ook al 8 jaar mee als monitor op kampen voor jongvolwassenen met een beperking. Op haar 19de leerde ze de paaldans sport kennen. Tot op heden blijft ze zich ook hierin vastbijten.
In september 2015 ontdekte Laure Etage Tropical. Hier leerde ze salsa dansen en werkt ze nog steeds aan haar danceskills. Sinds september 2017 assisteert ze bij de salsa lessen in Gent en Oostende.

Katia Agafonova

lesgever salsa suelta, reggaeton, afro-cubaanse rumba

Sinds haar jeugd is zij bezig met optreden op een podium, dus weet zij alles van de dagelijkse routines van een dans artiest. In haar tijd aan school, heeft zij opgetreden in veel wedstrijden en culturele evenementen als onderdeel van het dansgezelschap van haar school. Ze studeert al sociale, moderne en folk dansen van de Caraïbische en Afrikaanse origine sinds 2009. Ondertussen al 8 jaar. Haar rolmodel als lesgever en inspiratie binnen de afro-Cubaanse dansen is Tatiana Galibus, een danseres, lesgever en onderzoeker, die momenteel vanuit België werkt. Zij hebben meer dan 4 jaar samen gewerkt en in deze tijd heeft ze ervaring opgedaan in optreden, lesgeven en het organiseren van evenementen.
Een ander hoogtepunt van haar danscarrière dat ze heeft mogen ervaren, is dat ze kon leren van en optreden met Annelys Perez Castillo. In wiens shows ze 3 keer heeft opgetreden. Sinds 2014 volgt ze bij Annelys ook geregeld de groeps- en individuele lessen in verschillende steden.
In 2015 en 2016 is ze naar Cuba gereisd voor een educatieve tour. Daar ontmoette ze en volgde ze danslessen bij top solo danser van “Cojunto Folklorico de Cuba”, Yulien Sanchez en voormalig top danser van “Cojunto Oriente”, Adrian Pozo Zulueta.
Nu geeft zij zelf danslessen in Belarus. Ze houdt ervan om met mensen te communiceren door middel van dans, om haar kennis en energie te delen met studenten. Ze garandeert dat in haar lessen studenten zichzelf zullen ontwikkelen en van het leerproces zullen genieten. Ze is energiek en gemakkelijk in de omgang, bovendien staat ze altijd open voor nieuwe ideeën. Ze houdt ervan om haar eigen shows en optredens te creëren.

Benjamin Laurens

lesgever kizomba, semba

Al van het begin toen Kizomba/Semba voor het eerst werd geïntroduceerd in Etage Tropical en zo voor het eerst in België jaren geleden wist ik dat deze dans belangrijk voor me zou worden. Sinds mijn 18 dans ik Latin, Salsa en Bachata, mijn passie voor salsa en batchata en het gevoel voor muziek/dans komt voornamelijk door mijn achtergrond die ik heb meegekregen uit het tropisch Caribische eiland Haïti. De overstap naar Kizomba/Semba kwam 8 jaar geleden. Na jaren van training, studies, onderzoek in de Kizomba/Semba is het tijd om anderen te inspireren met de zelfde good-vibes virus die mij destijds heeft aangegrepen. Ik kijk er nu naar uit om de schoonheid en puurheid van Kizomba/Semba zoals het in zijn echtheid bestaat in Angola u aan te leren.. Uw dansleraar, Benjamin (aka Chaarly Dancer).

Brigitte Verschelden

assistent lesgever cubaanse salsa, bachata, kizomba

Haar allereerste danspasjes zette zij op 16-jarige leeftijd en sindsdien kan ze nog amper stil staan bij het horen van muziek. De microbe voor latinodansen heeft haar gebeten toen ze in 2008 bij de Universiteit van Gent werkte waar doctoraatstudenten van Colombia en Brazilië haar de eerste pasjes hebben aangeleerd. In 2009 is zij dan begonnen met Salsa. Tijdens het uitgaan kwam zij dan in contact met andere dansers en zo is ze in de Cubaanse salsa gerold waar ze zich dan ook heel goed heeft kunnen inwerken.
In 2014 is zij bij Michèle terecht gekomen en sindsdien is ze verbonden gebleven met de school. Ze volgde de lessen Cubaanse Salsa & Ladystyling en deed ook mee binnen “les Perles d’Etage Tropical”. Hierdoor kreeg ze podiumervaring. Sindsdien is Etage een 'tweede verblijfplaats' geworden waar ze zich intensief heeft beziggehouden met salsa, bachata en kizomba.
Sinds september 2017, vond ze de liefde voor de kizomba, meer bepaald de authentieke kizomba maar daarnaast ook de urban. Meerdere uren per week legt zij zich toe op de kennis van deze dans. Sinds januari 2018 volgt zij ook voor Etage Tropical de cursus van de sportdienst Gent voor “Gentse Trainer”. 

Rik Van Moerkerke

DJ Gozador, barman, fotograaf, websitebeheerder

Rik is van opleiding expediteur. Nadien ging hij 17 jaar aan de slag binnen de automobielsector en meer specifiek bij de bedrijfsvoertuigen. Hier was hij als directeur verantwoordelijk binnen verschillende afdelingen zoals human resources, techniek, kwaliteit en milieu maar steeds binnen de naverkoop. Hierdoor is hij vooral gespecialiseerd in logistieke oplossingen en klantenservice binnen Etage Tropical.
Zijn grote liefde voor muziek liep hiermee parallel. Zo was hij op jonge leeftijd al DJ voor vrienden en in verschillende café's en bars. Dit was vooral in het pop/rock en edm genre. In zijn vrije tijd luisterde hij vooral naar tropische tunes zoals reggae, calypso, soca, son enz. door het reizen. Toen hij de eerste maal in 2002 naar Cuba reisde sloeg de vlam volledig over. Een wereld ging open: salsa, timba, bachata, son, rumba, changuï, enz.
Ondertussen ondernam hij meerdere reizen naar de latijns-amerikaanse wereld en vond zijn gading in de grote salsa discotheken van Miami zoals Mango's Tropical Café en Bongos Cuban Café waarvan deze laatste van de leading latin lady 'Gloria Estefan'. Zijn kennis over de muziek blijft groeien en vertaald zich in zijn DJ werk onder de naam DJ Gozador.

Céline

animator, technische support

Cette annee 2 nouvelles Personnes rejoignent la grande famille d'Etage Tropical, Céline et Mélody qui seront nos référentes à Courchevel, Mélody, j'ai 25 ans Originaire de Courchevel , j ai grandis et vécu longtemps sur la station. Cette année j ai troqué les skis contre un sac a dos pour parcourir le globe. J ai toujours aimer danser mais cette véritable passion il y a 3 ans losque je suis venue au stage de danse d étage tropical ! Le virus ne nous a ensuite jamais quitté et c est ce qui nous amène aujourd'hui a essayer de transmettre cette passion autour de nous. Danser permet de lâcher prise se vider la tête ! C est une transmission de bonne humeur ! Céline, 28 ans, originaire de Courchevel, je travail en temps que responsable vendeuse dans une boulangerie! J’ai découvert la danse latine il y a 3 ans grâce au stages d étage tropical, un déclic est alors apparu et depuis la danse ne me quitte plus ! La danse latine est devenu une véritable passion. Cette passion apporte beaucoup, libéré l’esprit et donne envie de partager avec d’autre danseur. Partager un moment de joie, et de bonheur et donne l’envie de la faire connaître autour de nous !

Mélody

animator, technische support

Cette annee 2 nouvelles Personnes rejoignent la grande famille d'Etage Tropical, Céline et Mélody qui seront nos référentes à Courchevel, Mélody, j'ai 25 ans Originaire de Courchevel , j ai grandis et vécu longtemps sur la station. Cette année j ai troqué les skis contre un sac a dos pour parcourir le globe. J ai toujours aimer danser mais cette véritable passion il y a 3 ans losque je suis venue au stage de danse d étage tropical ! Le virus ne nous a ensuite jamais quitté et c est ce qui nous amène aujourd'hui a essayer de transmettre cette passion autour de nous. Danser permet de lâcher prise se vider la tête ! C est une transmission de bonne humeur ! Céline, 28 ans, originaire de Courchevel, je travail en temps que responsable vendeuse dans une boulangerie! J’ai découvert la danse latine il y a 3 ans grâce au stages d étage tropical, un déclic est alors apparu et depuis la danse ne me quitte plus ! La danse latine est devenu une véritable passion. Cette passion apporte beaucoup, libéré l’esprit et donne envie de partager avec d’autre danseur. Partager un moment de joie, et de bonheur et donne l’envie de la faire connaître autour de nous !

Nebosja Masic

animator, technische support

Nebosja Masic studeerde af aan de poppentheater school “Anima” in Novi Sad, Servië in de jaren 90’, als poppenontwerper en poppenanimator. De passie voor poppen kreeg hij mee van zijn vader, die een amateurstheatergezelschap had, waar hij samen met zijn zus geintroduceerd werd in het vak. Na zijn studies werd Nebosja een professioneel poppenspeler. Hij reisde 22 jaar de hele wereld rond met zijn performances.
In 2010 ontwikkelde hij zijn animatie-skils verder, door zijn interesse in steltenlopen, mono-cyclisme, jongleren met stokken, ballen, vlaggen en vuur. Daarnaast is hij ballonplooier en levend beeld. Hij werkte voor verschillende gezelschappen, als animator, clown, technisch support, en ontwerp van kostums.Binnen zijn kunstenpallet ontwikkelde hij een grote liefde voor dans.
In Noorwegen leerde hij Salsa & Bachatadansen, sinds april 2017 leert hij op een zeer intensieve manier deze dansen binnen Etage Tropical Productions, waar hij sinds oktober 2017 werkt als all-round animator voor jong en oud.