NL FR

David Maes

lesgever LA Salsa

David Maes geeft al 18 jaar les LA Salsa. Wie salsa danst heeft ooit wel eens een cursus bij David gevolgd. In 2010 leerde hij Etage Tropical kennen, dat nog maar net in de startblokken stond. Hij bood zich aan om één van de zalen te huren voor zijn danslessen. Al snel bleef het niet bij huur van de zaal, met zijn immense vakkennis en kennis van het milieu stond David op de eerste rij om de school te voorzien van belangrijke informatie.
David werd een belangrijke partner in de evolutie en zijn relatie met Michèle evolueerde van huurder naar adviseur. 5 jaar lang lag David mee aan de basis en groei van Etage Tropical, terwijl zijn danscursussen alsmaar meer en meer cursisten telden. In 2016 was het tijd voor een break, en tot 2019 bleef David Maes zelfstandig actief in de danswereld. Naast zijn danslessen heeft hij ook een groot animatiegehalte, en vind je hem vaak terug op nationale televisie of in reclamespots.

Bij David Maes staan ritme en techniek voorop. De behoefte voor details en techniek werden sleutelwoorden in zijn lessen maar werden later ook over genomen in het volledige lessenpakket van Etage Tropical. Bij Etage Tropical kan je geen les volgen zonder een duidelijke structuur, eenvoud in taal, complexe figuren met heel veel uitleg over techniek. David Maes ligt dan ook aan de basis van de algemene dans-huisstijl van de school, niet alleen de school maar de vele dansers in het milieu respecteren hem daarom zoveel voor zijn vakkennis.

David Maes start opnieuw met lessen bij Etage Tropical en deze maal binnen de werking van het bedrijf. Met zijn thuiskomst promoten we zijn danslessen en raadden we ze aan voor al wie verder wil door evolueren in het salsa dansen.