NL FR

Gheorghe Lazar

lesgever LA Salsa, Mambo, Bachata, Urban Kizomba

Gheorghe Lazar danst sinds 1992. Zijn eerste passen deed hij in Rap en Break Dance, dat toen de meest populaire dans was in Roemenië.
In 1998 haalde hij met een unieke choreo de nationale televisie, sindsdien is hij alsmaar beroemder geworden in Roemenië, in 2009 behaalde hij de eerste plaats voor Contemporary op het nationaal kampioenschap van Sibiu. In 2010 ontdekte hij Salsa en Bachata en in een mum van tijd ontwikkelde hij zich tot de nummer 1 voor Salsa en Bachata in Roemenië. Hij behaalde 1 e plaats voor Salsa Duo, Bachata Duo en Salsa Solo in 2017 op het gerenomeerde World Latin Dance Cup.
Sinds hij Etage Tropical leerde kennen door zijn deelname aan de Competitie voor SoloShines in Parijs door David Tima en zijn daarop volgende deelname aan het festival van Courchevel in 2018, orienteerde hij zich naar de Franse en Belgische markt. Na enkele intensieve workshops in Parijs met wereldkampioen Salsa Paola Galindo en in Etage Tropical in 2018 en 2019 nam hij de beslissing om te verhuizen naar België, om samen met Etage Tropical zijn danscarrière naar een hoger niveau te brengen.
Gheorghe wordt in de salsawereld gerespecteerd als heel grote danser, zijn dansaura en vakkennis doen echter geen afbreuk aan zijn vriendelijkheid en sympathie.