NL FR

Jacques Guidé en Viviane De Nys

bestuur Dans Aan Zee, promotoren

Viviane en Jacques begonnen te dansen bij Etage Tropical sinds de opstart van de locatie te Oostende nu 4 jaar geleden.
Hun verhaal begon in 1959, Jacques was Viviane’s eerste liefde, en na een mooie zomer aan het strand van Oostende scheidden hun wegen om elkaar terug te vinden 48 jaar later.
Viviane is zeer sportief en loopt al jaren in competitie, daarnaast leerde ze in 1983 de klassieke Jazz dansen, in 2009 ontdekte ze het linedansen, dat ze nu 10 jaar later nog met heel veel passie doet. Sinds ze een koppel is met Jacques vonden ze het echter ook leuk om te gaan koppeldansen. In 2015 leerden ze de Salsa kennen en bij Etage Tropical schreven ze zich in voor Salsa en Bachata, sinds 2018 dansen ze ook Kizomba in de dansschool.
In 2019 vroeg Michèle of Viviane zich geroepen voelde zich meer naar voor te profileren in de Oostendse dansgemeenschap, waarop ze de functie van ondervoorzitter van “Dans aan Zee” op zich nam. 
Jacques had nooit gedacht ooit nog te beginnen dansen. Viviane sleepte hem op de dansvloer en het dansvirus greep hem. Zijn voorliefde voor tropische dansen komt door zijn exotische avonturen, Jacques was marinier op zee en reisde jaren lang de hele wereld rond, dat bracht hem tot in Brazilië waar hij een groot deel van zijn leven doorbracht.
Na een leven lang gescheiden zijn ze nu terug samen en brengen ze hun dagen door o.a. al dansend aan de mooie Belgische Kust.