NL FR

Michèle Martens

Zaakvoerder en lesgever cubaanse salsa.

Sinds 9 jaar geeft Michèle Cubaanse Salsa voor volwassenen. Michèle danste jaren klassiek ballet en speelde 9 jaar viool. Afgestudeert als licentiaat in de Archeologische Wetenschappen en Kunstwetenschappen, behaalde ze ook haar aggregaatsdiploma op de univerisiteit te Gent. Hierdoor gaf ze les in het Secundair Onderwijs.
Gebeten door de Kunstmicrobe en liefhebber van de Latijns Amerikaanse Cultuur, besluit ze 13 jaar geleden te gaan salsadansen. 5 jaren later beslist ze haar leven om te gooien met de oprichting van een erkend productiehuis voor tropische dansen te Gent. Dat sinds 2016 uitbreidde naar Oostende, Eeklo, Aalter en Oudenaarde. Sinds 2019 kreeg de school ook een bijkomende erkenning door de G-sport werking.
Sinds 2010 geeft ze les in de originele Cubaanse Salsa maar is daarnaast ook een liefhebber van de Afro-cubaanse Rumba & Orishas, de authentieke Chachacha & Son.
Door haar fulltime bezigheid binnen de danswereld, neemt haar kennis jaar na jaar toe, en zorgen de permanente bijscholingen en dansinteresses voor een steeds grotere vakkennis.
Ze heeft het genoegen te mogen dansen en samenwerken met de grote Cubaanse ballerinas zoals Mario Charon Alvarez (die ze haar salsavader noemt), Alberto Valdes, Mykel Fonts, Yuniel Gual Sondeakokan, Misladys Gainza Camaguey, Yeni Mollinet, Jorge Camaguey en zo velen meer.

"Doorheen de jaren ben ik mij echt comfortabel gaan voelen in het lesgeven van Cubaanse Salsa. Ook al leer ik elke dag nog bij, mijn vakkennis ontplooide zich tot een vast waarde waardoor ik me zowel met de allerbeste der aarde als met de beginnende salsadanser op mijn uiterste gemak voel op de dansvloer. Voor mezelf is het de eerste plaats de leerling die telt, en hoe hij of zij de juiste informatie meekrijgt om zo snel mogelijk de danspassen te wagen in het dansmilieu."

Door het sterk pedagogisch traject, leert de beginnende salsadanser op een zeer snele manier salsa-dansen. Door de hoge kwaliteitsnormen en de individuele begeleiding en aandacht voor elk danser vinden heel wat van haar leerlingen en assistenten de latere weg naar het lerarenschap of het podium. Hierdoor krijgt ze jaar na jaar een groter aantal leerlingen van zowel binnen als buitenland en draagt ze de passie van het salsadansen door aan velen.