NL FR

Paul Bujor

lesgever cubaanse salsa, bachata,

Paul Bujor, is van Cluj-Napoca, Roemenië. Hij is 26 jaar en begon met dansen toen hij 7 jaar was. Hij begon met sport dansen en na 2 jaar nam hij zijn passie naar een ander niveau en begon deel te nemen aan nationale en internationale competities.
Toen hij 9 was, begon hij zich te specialiseren in de latino stijlen (Samba, cha-cha, rumba, jive, paso doble), maar deed hij ook verder aan de standaard dansen (trage Wals, tango, foxtrot, quickstep, Weense Wals). 11 jaar lang nam hij deel aan meer dan 120 nationale en internationale competities, waarin hij meer dan 60 keer in de finale kwam en meer dan 30 keer op de 1ste, 2de en 3de plaats eindigde.Hij begon op 17-jarige leeftijd al les tegeven, en werkte met kinderen en koppels die naar competities gingen. Op dezelfde leeftijd ontdekte hij salsa en bachata.
Vanaf zijn 20ste begon hij huwelijksdans choreografieën te creeeren. Het was een goede ervaring voor hem, omdat hij elk seizoen 150 tot 250 bruidsparen had en dus evenveel verschillende choreografieën.
Sinds hij een koppel vormt met Kita Kriszitina ambieert hij een meer internationale carrière, waardoor hij de stap naar Etage Tropical maakte. Paul geeft binnen de school salsa en bachata (zowel modern als sensual), en privé-lessen in standaarddansen of salsa en bachata.