COVID 19 UPDATE

Dansers, Vrienden van Etage Tropical.

Welkom op de nieuwe site van Etage Tropical. Graag stellen we jullie onze vernieuwde communicatie voor. Tijdens de lockdown werd er vlijtig achter de schermen gewerkt om enkele zaken te vernieuwen en te “pimpen”. Wie zin heeft om zich te verdiepen in de wereld van Etage Tropical: we nodigen jullie uit om de site te verkennen. We moeten toegeven het werd een behoorlijk uitgebreide site (zowel in het Nederlands als in het Frans) dank aan Jacques Guidé voor de vele vertalingen, en dank aan onze webmaster van dienst voor dit mooie werk, voor het geduld, en voor het over en weer gemail over de juiste kleurtjes.
Tropical zou niet Tropical zijn zonder de “zon in het hart”, we wensen dan ook de zomer in te gaan met heel veel plezier en fun en met heel veel dans”kleur”

Graag doen we beroep op jullie goodwill en begrip voor de moeilijke oefening die we moesten maken om de inhaallessen en de zomeractiviteiten vorm te geven tijdens Corona.
Sommige culturele centra en sportfaciliteiten blijven tot 31 augustus gesloten, sommige lessen moesten bvb verlegd worden van hun normale dag door het gebrek aan locatie. De sportclubs staan voor grote uitdagingen. We deden zoals steeds ons best.

Hier komen de richtlijnen:

  • Inhaallessen voor Gent, Roeselare, Eeklo en Oudenaarde gaan enkel door in Gent voor de maand juli voor alle disciplines.
  • Inhaallessen voor Oostende, Brugge en Roeselare gaan enkel door in Oostende voor de maand juli en augustus in alle disciplines met uitzondering van Salsa niv.3 (deze wordt verlegd naar een later tijdstip voor 2020).
  • De dagen en uren vind je terug in onze planning en op het inschrijvingsformulier van de inhaallessen.
  • Het is belangrijk voor ons dat je dit formulier invult, zodat wij bubbels kunnen maken en we jullie en onze veiligheid blijvend kunnen garanderen.

Praktisch gezien is het zo dat we jullie de inhaalles per niveau aanbieden. Dat wil zeggen ben je bv. Niv 3 dan zal je bubbel Niv 3 zijn. Heb je de kans af te spreken met iemand als vaste danspartner is dat een plus, indien je geen danspartner kan strikken proberen wij de oefening voor jullie te maken.

50 mensen mogen samen in een bubbel, de algemene richtlijnen rond hygiëne blijven van toepassing. De social distance richtlijnen blijven van kracht buiten de bubbels van 50 personen en tussen de bubbels onderling, maar binnen een bubbel van 50 dansers is de social distance niet meer nodig.

Maar we zullen dus jammer genoeg moeten wachten tot september voor de normale feestjes en fuiven.

Bijgevolg wil dat zeggen dat er speciale thema avonden aankomen vanaf zaterdag 4 juli, en dit elke zaterdagavond te Gent voor een bubbel van 50 personen.  Joepie!!!! Hopelijk een zoete troost door de annulatie van de Gentse Feesten.
Opgelet! De eerste inhaallessen Kizomba en Bachata gaan door op 30 juni, dan zijn de social distancing maatregelen nog van kracht, op 30 juni komen er dus lessen met individuele technieken en shines.

Wat we eigenlijk gaan doen is: we bieden jullie een programma aan boordevol animatie en leermomenten, met een combinatie van dans in koppel en solodans met shines en technieken. We staken de koppen bij elkaar en kaderden de lessen vakinhoudelijk, structureel, in tijd, en schema binnen de verplichte bubbels. We proberen jullie zoveel mogelijk afwisseling te geven. 

Dansuitdaging: Op 1 en 2 augustus organiseren we een heuse dansmarathon. Wie nog nooit aan een dansmarathon deelnam, het is heerlijk! Je geraakt net zoals bij een goed feestje in dezelfde kadans, en je kan je volledig smijten op de dansvloer. Inschrijven dient ook op voorhand te gebeuren binnen je eigen bubbel, hou onze agenda en aangemaakte facebookevents in het oog, ze komen er ook aan met uitgebreide details.

In augustus mogen jullie ook enkele leuke bootcamps verwachten. Benjamin en Ash zullen jullie meenemen in de uitgebreide wereld van Kizomba en Bachata.

Door de inhaallessen kunnen we de zaalverhuur en Party’s nog niet laten doorgaan vanaf 1 juli maar wel weer mogelijk vanaf 1 september.

Elke week voorziet de stad Oostende ook een “Tropical Dance” aansluitend op de inhaallessen. Door Covid 19 moest de sportdienst onze jaarlijks event op de zeedijk annuleren, maar no worry, elke woensdag vind je ons toch voor een uurtje dans in de Stallingen. Het programma hieromtrent vind je ook op het inschrijvingsformulier.

WEL vanaf SEPTEMBER!

  • Klassiek Ballet voor jong en oud

Wie een goede salsa, kizomba of bachatadanser is en graag eens terug keert naar de klassieke danstechnieken, vorig schooljaar waren er lessen klassiek ballet open level voor kinderen maar ook voor volwassenen, wel we zijn enthousiast dat vanaf september Etage Tropical zijn dansaanbod uitbreid met ballet voor jong en oud met de mooie Gabrielle.

  • Nieuwe SBK-feestjes en party’s
  • Festival: “Cuba Te Llama, Angola te Chamas festival” op 26 september.

Voor mensen zoals wij, dansers, is Corona een hele opgave. Elk wie tot de danscommuniteit behoort heeft het daar de voorbije periode wel eens moeilijk mee gehad, maar het komt dus zeker goed, voor jullie het weten worden jullie opnieuw overstelpt met dansmogelijkheden binnen de communiteit. Wij van ons kant kijken ernaar uit jullie terug te zien en we kijken er vooral naar uit om weer samen te zijn rondom onze passie, onze liefde voor “Tropische dansen”.

Stay Safe en tot heel binnenkort op de dansvloer!!!