NL FR

Benjamin Laurens

Lesgever kizomba, semba

Benjamin was een gepassioneerd latindanser toen hij 8 jaar geleden zijn eerste kizombapassen zette in Etage Tropical. Zijn danskennis is gebaseerd op jaren dansen, in alle latin disciplines. Daarnaast is Benjamin geliefd door velen, dit door zijn positieve energie. Benjamin bruist van leven, en laat iedereen meegenieten van zijn goed in zijn vel gevoel. Eind 2016 ontstond voor het eerst het idee om zelf kizombalessen te beginnen geven in Etage Tropical. In maart 2018 was de tijd rijp, na nog enkele pedagogische bijscholingen en vakinhoudelijke kennis was Benjamin klaar voor de volgende stap.

Benjamin geeft nu een jaar les bij Etage Tropical, en zijn leerlingen aantal groeit reeks na reeks, hij schoolt zich constant bij in binnen en buitenland, en heeft de esprit van de dansschool goed begrepen, vakkennis met heel veel humor. Bij Benjamin leer je de authentieke kizomba.

"Al van het begin toen Kizomba/Semba voor het eerst werd geïntroduceerd in Etage Tropical en zo voor het eerst in België jaren geleden wist ik dat deze dans belangrijk voor me zou worden. Sinds mijn 18 dans ik Latin, Salsa en Bachata, mijn passie voor salsa en batchata en het gevoel voor muziek/dans komt voornamelijk door mijn achtergrond die ik heb meegekregen uit het tropisch Caribische eiland Haïti. De overstap naar Kizomba/Semba kwam 8 jaar geleden. Na jaren van training, studies, onderzoek in de Kizomba/Semba is het tijd om anderen te inspireren met de zelfde good-vibes virus die mij destijds heeft aangegrepen. Ik kijk er nu naar uit om de schoonheid en puurheid van Kizomba/Semba zoals het in zijn echtheid bestaat in Angola u aan te leren.. Uw dansleraar, Benjamin Laurens."