Team Etage Tropical

Ons team bestaat uit gediplomeerde lesgevers en professionele artiesten, zowel uit binnen als buitenland. Ons accent ligt op het geven van zo’n groot mogelijke danskwaliteit aan de meest democratische prijs. Al onze leraren zijn gebeten door de danspassie en hebben ondanks sommige heel jeugdige leeftijd een heel dansparcours afgelegt. Sleutelwoord voor ons is : dans voor iedereen. Iedereen is welkom, jong en oud, dik en dun, maak niet uit.
Sinds 2018 zijn we door onze bijkomende erkenning gespecialiseerd in G-Salsa. Salsa voor mensen met een beperking, waardoor we ons doel bereikten: danslessen voor alle mensen. Onze kennis gaat gepaard met een een gezonde dosis aan humor en plezier. Plezier in een opbouwende komische sfeer, met een vleugje no-nonsense.
De lessen worden verzorgt op erkende locaties door de steden Brugge, Brussel, Eeklo, Gent, Oostende, Oudenaarde, Roeselare. Daarnaast hebben we sinds dit jaar 2019 een voltijdse werking in Frankrijk Courchevel.

We stellen u graag hieronder onze specialisten voor.

Michèle Martens

Directeur en lesgever Cubaanse Salsa en Bachata

Reeds 12 jaar geeft Michèle Martens Cubaanse salsa voor volwassenen. Michèle danste jaren klassiek ballet en speelde 9 jaar viool. Afgestudeert als licentiaat in de Archeologische wetenschappen en Kunstwetenschappen, behaalde ze ook haar aggregaatsdiploma aan de universiteit Gent. Hierdoor gaf ze les in het Secundair Onderwijs. Gebeten door de kunstmicrobe en liefhebber van de Latijns Amerikaanse cultuur, besluit ze 17 jaar geleden te gaan salsadansen. 5 jaren later beslist ze haar leven om te gooien met de oprichting van een productiehuis voor tropische dansen in Gent. De dansschool evolueerde naar een erkende sportclub voor Gent, en later voor Oostende en Brussel. Sinds 2019 kreeg de school ook een bijkomende erkenning door de G-sport werking. Sinds 2010 geeft ze les in de originele Cubaanse Salsa maar is daarnaast ook liefhebber van de Afro-cubaanse Rumba & Orishas, de authentieke Chachacha en de Son. Door haar fulltime bezigheid binnen de danswereld neemt haar kennis jaar na jaar toe en zorgen de permanente bijscholingen en danstinteresses voor een steeds grotere vakkennis. De laatste jaren specialiseerde ze zich in dans voor mensen met visuele beperking dat naast dans voor mensen met verstandelijke beperking uitgroeide tot de ontwikkeling van een nieuwe dansmethodology voor blinden en slechtzienden.

Ze heeft het genoegen te mogen dansen en samenwerken met de grote Cubaanse ballerinas zoals Mario Charon Alvarez (die ze haar salsavader noemt), Alberto Valdes, Mykel Fonts, Yuniel Gual Sondeakokan, en zoveel meer….

“Doorheen de jaren ben ik mij echt comfortabel gaan voelen in het lesgeven van Cubaanse Salsa. Ook al leer ik elke dag nog bij, mijn vakkennis ontplooide zich tot een vast waarde, waardoor ik me zowel met de allerbeste der aarde als met de beginnende salsadanser op mijn uiterste gemak voel op de dansvloer. Voor mezelf is het de eerste plaats de leerling die telt en hoe hij of zij de juiste informatie meekrijgt om zo snel mogelijk de danspassen te wagen in het dansmilieu.”

Door het sterk pedagogisch traject leert de beginnende salsadanser op een zeer snelle manier salsadansen. Door de hoge kwaliteitsnormen en de individuele begeleiding en aandacht voor elke danser vinden heel wat van haar leerlingen en assistenten de latere weg naar het lerarenschap op het podium. Hierdoor krijgt ze jaar na jaar een groter aantal leerlingen van zowel binnen als buitenland en draagt ze de passie van het salsadansen door aan velen.

Terug naar boven

Rik Van Moerkerke

DJ Gozador, barman, fotograaf, webmaster

Rik is van opleiding expediteur. Nadien ging hij 17 jaar aan de slag binnen de automobielsector en meer specifiek bij het familiebedrijf, dat in 2011 werd overgenomen na het plotse verlies van zijn broer. Toen Michèle vroeg of hij een carrière switch wou maken om samen Etage Tropical uit te bouwen, nam hij afscheid van de automobielsector om zich op dit nieuwe project te concentreren en zijn leven een nieuwe wending te geven. Hij nam al zijn kennis en ervaring als verantwoordelijke mee en zorgde voor een nieuw onderkomen van Etage Tropical, gelegen op de Port Arthurlaan te Gent in de oude garage van het familiebedrijf, dat sinds 2013 een vaste evenementsruimte is geworden voor zowel privé-als stedelijke activiteiten. Rik is dan ook voor een grote mate verantwoordelijk voor het dragen van de infrastructuur en feesten.

Als directeur was hij verantwoordelijk binnen verschillende afdelingen zoals human resources, techniek, kwaliteit en milieu. Hierdoor is hij daarnaast ook gespecialiseerd in logistieke oplossingen en klantenservice binnen Etage Tropical.

Zijn grote liefde voor muziek liep hiermee parallel. Zo was hij op jonge leeftijd al DJ voor vrienden en in verschillende café’s en bars. Dit was vooral in het pop/rock en edm genre. In zijn vrije tijd luisterde hij vooral naar tropische tunes zoals reggae, calypso, soca, son enz. door het vele reizen. Toen hij de eerste maal in 2002 naar Cuba reisde sloeg de vlam volledig over. Een wereld ging open: salsa, timba, bachata, son, rumba, changuï, enz.
Ondertussen ondernam hij meerdere reizen naar de latijns-amerikaanse wereld en vond zijn gading in de grote salsa discotheken van Miami zoals Mango’s Tropical Café en Bongos Cuban Café waarvan deze laatste van de leading latin lady ‘Gloria Estefan’. Zijn kennis over de muziek blijft groeien en vertaald zich in zijn DJ werk onder de naam DJ Gozador. De SBK feestjes zijn ondertussen een vaste waarde geworden en trekken maandelijks heel veel dansliefhebbers naar de Muide.

Terug naar boven

Laure Lisabeth

Lesgever G-Salsa en Cubaanse Salsa

In 2013 studeerde Laure af als opvoedster A2 met een voorliefde om te werken met mensen met een beperking. Ze verhuisde van West-Vlaanderen naar Gent en werkte Vier jaar lang in verschillende voorzieningen waar mensen met een verstandelijke beperking verblijven. In 2018 behaalde ze het diploma basisopleiding voor trainers.

Laure is een gepassioneerde jonge vrouw. Dit toont ze door haar jarenlange inzet als vrijwilliger voor verschillende organisaties. Zo was ze 8 jaar lang chiroleidster en gaat ze ook al 8 jaar mee als monitor op kampen voor jongvolwassenen met een beperking. Op haar 19de leerde ze de paaldans sport kennen. Tot op heden blijft ze zich ook hierin vastbijten.

In september 2015 ontdekte Laure Etage Tropical. Bij Michèle leerde ze salsa dansen waar ze 2 jaar intensief alle danslessen volgde. Vanaf september 2017 werd Laure assist-lesgever. In 2018 werd ze vervangend lesgever en kreeg ze de verantwoordelijkheid van G-Salsa. 1 maart van dat jaar tekende Laure haar contract en verschoof haar functie van vrijwilliger tot medewerker en werd ze erkend als lesgeefster Cubaanse Salsa bij Etage Tropical.

“Hallo, ik ben Laure en ik beschouw een dag zonder sociaal contact als een verloren dag. Daarom dat ik koos om in de zorgsector te werken en meer bepaald met mensen met beperkingen; 5 jaar geleden werd Salsa mijn passie. Mijn droom werd werkelijkheid toen ik van mijn passie mijn beroep kon maken, Salsa lessen geven aan iedereen maar ook aan mensen met zowel fysieke als verstandelijke beperking”

Terug naar boven

Benjamin Laurens

Lesgever Kizomba en Semba

Benjamin was een gepassioneerd latindanser toen hij 9 jaar geleden zijn eerste kizombapassen zette in Etage Tropical. Zijn danskennis is gebaseerd op jaren dansen, in alle latin disciplines. Daarnaast is Benjamin geliefd door velen, dit door zijn positieve energie. Benjamin bruist van leven, en laat iedereen meegenieten van zijn goed in zijn vel gevoel. Eind 2016 ontstond voor het eerst het idee om zelf kizombalessen te beginnen geven in Etage Tropical. In maart 2018 was de tijd rijp, na nog enkele pedagogische bijscholingen en vakinhoudelijke kennis was Benjamin klaar voor de volgende stap.

Benjamin geeft nu 3 jaar les bij Etage Tropical, en zijn leerlingen aantal groeit reeks na reeks, hij schoolt zich constant bij in binnen en buitenland, en heeft de esprit van de dansschool goed begrepen, vakkennis met heel veel humor. Bij Benjamin leer je de authentieke kizomba.

“Al van het begin toen Kizomba/Semba voor het eerst werd geïntroduceerd in Etage Tropical en zo voor het eerst in België jaren geleden wist ik dat deze dans belangrijk voor me zou worden. Sinds mijn 18 dans ik Latin, Salsa en Bachata, mijn passie voor salsa en batchata en het gevoel voor muziek/dans komt voornamelijk door mijn achtergrond die ik heb meegekregen uit het tropisch Caribische eiland Haïti. De overstap naar Kizomba/Semba kwam 8 jaar geleden. Na jaren van training, studies, onderzoek in de Kizomba/Semba is het tijd om anderen te inspireren met de zelfde good-vibes virus die mij destijds heeft aangegrepen. Ik kijk er nu naar uit om de schoonheid en puurheid van Kizomba/Semba zoals het in zijn echtheid bestaat in Angola u aan te leren.. Uw dansleraar, Benjamin Laurens.”

Terug naar boven

Rabbil Ngwije

Lesgever Kizomba

Rabbil is verbonden met Etage Tropical sinds zijn komst in België nu meer dan 10 jaar geleden.

Als danser uit Burundi kwam hij terecht bij Etage Tropical dankzij Kizombalove. Rabbil volgde er de opleiding authentieke kizomba bij José Nongolha, de grondlegger van de authentieke kizomba in België. Rabbil ontwikkelde zich ondertussen als een begaafde kizombadanser en wordt in heel Europa gevraagd voor workshops kizomba en konpa.

Deze laatste is de nieuwe tendens binnen de kizombawereld.

Rabbil is de bezieler van het Kizombatreat festival dat jaarlijks honderden topdansers doet afreizen naar Gent. Recentelijk is hij de oprichter van “The Groove”, een platform gespecialiseerd in authentieke kizombalessen en Konpa. De lessen gaan door op dinsdag.

Terug naar boven

Annick Rohaert

Lesgever Ginga en Kizomba

Annick is geboren en getogen in Oostende, als een van de weinige aan de kust kreeg ze 16 jaar geleden het salsavirus te pakken, en werd het haar levenstijl. Wie Salsa, Bachata of Kizomba danst kent Annick.
Ze ontplooide zich tot één van de betere danseressen uit West-Vlaanderen en staat in Oostende als een referentie voor dans. 6 jaar geleden greep haar de Kizombavirus. De eerste Kizombalessen volgde Annick toen bij Etage Tropical samen met haar danspartner Benjamin Laurens.
Benjamin en Annick ontwikkelden zich tot topdansers in Kizomba, hun specialisatie werd vorig jaar vertaald met de 1ste Kizombalessen in Oostende bij Etage Tropical.
Ze geven nu al 3 jaar les, en hun huidig aantal leden neemt zienderogen toe.
Voor de dames was het klaar om tijd te maken voor de ladystyling “Ginga” die een must is voor Kizombadansers, of voor dames die in het algemeen houden van tropische dansen.

Terug naar boven

Mike Kiffdance

Lesgever Kizomba

Mike is een referentie in de Urban Kizomba en geeft al meer dan 15 jaar Kizomba in Gent.

Hij ligt aan de grondlegging van deze dansstijl in België en verplaatst zich in de kizombawereld als een bekende. Daarnaast is hij geliefd als DJ en organisator.

Voor corona was hij de bezieler van het “Midi Midi Festival” in Brussel dat jaarlijks meer dan 1500 dansers uit het milieu naar Brussel bracht.

Sinds september 2022 geeft Mike Urban Kizomba lessen op zondag in Etage Tropical.

Na de lessen is er mogelijkheid tot oefenen en komen steeds meer mensen naar zijn Kissundays.

Terug naar boven

Jeanine Vleghels

Assistent lesgever Bachata

In 2017 ontdekte ik de Cubaanse Salsa bij Michèle. De sfeer en het groepsgevoel bij Etage Tropical spraken mij enorm aan waardoor ik vaker naar de Salsa kwam.

Daarnaast heb ik altijd graag gedanst, en toen Bachata geintroduceerd werd, waagde ik mij ook aan deze dans. Ik was op slag verkocht, en Bachata werd vanaf dat moment mijn lievelingsdans. Ik besloot om mij daar mee in te gaan verdiepen en al snel danste ik vele uren per week in de school. Daarnaast volgde ik meerdere malen Bachatalessen op tal van Festivals en Congressen.
Sinds september assisteer ik bij de Bachatalessen voor beginners. Ik ben blij dat hierdoor dansen niet leeftijdsgebonden is.

Mijn passie voor de dans en meer specifiek de Bachata maken mij gelukkig en zoals ze zeggen geeft dans vleugels.

Terug naar boven

Delphine Simons

Ballet

Ik ben Delphine en dans al sinds mijn 7 jaar.

Ik begon met ballet bij Dansacademie Emiel Hullebroeck. Iedere week was het uitkijken naar dat ene uurtje op woensdagmiddag.

Al snel volgde ik ook jazzballet en deed uiteindelijk auditie aan het Muda in Gent. Daar studeerde ik af in 2007 en vervolgde mijn dansopleiding aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. Moderne dans was mijn nieuwe liefde, ik volgde stage bij LeineRoebana en behaalde mijn diploma ‘Moderne theater dans Uitvoerend’ in 2011.

Na een aantal jaar freelancen en te ondervinden dat het werkveld zeer onzeker is besloot ik les te geven. Eerst her en der ter vervanging en daarna als vaste dansleerkracht ballet, modern jazz en hedendaags bij Il Cigno Dansstudio’s in Merelbeke. Daarnaast bleef ik me bijscholen door workshops en stages te volgen, en ik ontdekte dat hedendaagse dans en vooral grondwerk me toch wel het beste ligt.

Ik kreeg in 2018 de kans om te dansen bij Roots Compagnie olv Helena Vandecasteele en dat doe ik nu nog steeds. Het is geweldig om mijn passie te kunnen blijven uitoefenen en delen met een zeer fijne en getalenteerde groep mensen.

Na een pauze van een aantal jaar miste ik het lesgeven toch wel en daarom zal ik met veel plezier en goesting terug balletles geven aan de kindjes van dansschool Etage Tropical!

Groetjes, 

Delphine

Terug naar boven

Gabrielle Johansson

Lesgever Ballet

Gabrielle danst ballet sinds haar vijfde levensjaar, eerst pre-ballet en vanaf haar 7 jaar klassiek. Vanaf haar 10 de begon ze te dansen op pointes en mocht later meedoen aan de lessen pas de deux. Gedurende jaren danste Gabrielle 4 à 5 dagen ballet, waaronder pointes en caractèredans. Vanaf haar 17de levensjaar kreeg ze ook een liefde voor het paaldansen, waarin ze zich steeds verder in perfectioneert. Gabrielle studeerde kunstgeschiedenis aan de universiteit van Gent, en ze kreeg de kans om op regelmatige basis artikels te schrijven voor het tijdschrift “Danst”. Nog steeds schoolt ze zich bij, en volgt ze zelf ook nog les bij de beroemde Hiroshi Wakamatsu.

In 2018 kreeg ze de kans om les te geven bij Bossdancecomplex waar ze tot 2020 les gaf voor Bruce Blanchard in Etage Tropical. De balletlessen zijn open level en toegankelijk voor jong en oud,  op dinsdagavond worden de klassieke dans en strechtechnieken hervat ook vanaf september 2020, maar dan onder de naam van Etage Tropical.  

Terug naar boven

Danny Cappaert

Vrijwilliger / Facilities

Wanneer je iets nodig hebt moet je bij Danny zijn. Danny beschouwt Etage Tropical als zijn thuis en voor ons is hij een onderdeel geworden.

Danny opereert als vrijwilliger en vriend in het mooi maken van de locatie. Sinds zijn komst heeft Etage Tropical een veel mooiere uitstraling gekregen.

Zo stak hij alles in mooie kleurtjes, zorgt hij voor het onderhoud en blinken de spiegels. Daarnaast kan je ook bij hem terecht voor een koffie of een pint en een goed gesprek. Danny heeft een hart van Goud en komt met iedereen overeen.

Hij beschouwd zijn samenwerking met Rik, Michèle en Laure zeer belangrijk en visa versa, daarom dat Danny ook al eens fungeert als tussenpersoon tussen de wijk en Etage Tropical. Iedereen kent Danny. Danny leefde 6 jaar op straat als dakloze maar geraakte uit deze moeilijke put.

Etage Tropical en Danny gaan hand in hand. Voor een lekkere croque monsieur of een heerlijk hapje kan je op onze evenementen ook steeds bij hem terecht of voor gewoon een goede babbel in alle talen dat je maar wenst.

Terug naar boven

Nebosja Masic

Animator, technische support

Nebosja Masic studeerde af aan de poppentheater school “Anima” in Novi Sad, Servië in de jaren 90’, als poppenontwerper en poppenanimator. De passie voor poppen kreeg hij mee van zijn vader, die een amateurstheatergezelschap had, waar hij samen met zijn zus geintroduceerd werd in het vak. Na zijn studies werd Nebosja een professioneel poppenspeler. Hij reisde 22 jaar de hele wereld rond met zijn performances.
In 2010 ontwikkelde hij zijn animatie-skils verder, door zijn interesse in steltenlopen, mono-cyclisme, jongleren met stokken, ballen, vlaggen en vuur. Daarnaast is hij ballonplooier en levend beeld.
Hij werkte voor verschillende gezelschappen, als animator, clown, technisch support, en ontwerp van kostums.Binnen zijn kunstenpallet ontwikkelde hij een grote liefde voor dans.

In Noorwegen leerde hij salsa en bachata, sinds april 2017 leert hij op een zeer intensieve manier deze dansen binnen Etage Tropical Productions, waar hij sinds oktober 2017 werkt als all-round animator voor jong en oud.

Terug naar boven

Jacques Guidé en Viviane De Nys

Bestuur Dans Aan Zee, promotoren

Viviane en Jacques begonnen te dansen bij Etage Tropical sinds de opstart van de locatie te Oostende nu 4 jaar geleden.
Hun verhaal begon in 1959, Jacques was Viviane’s eerste liefde, en na een mooie zomer aan het strand van Oostende scheidden hun wegen om elkaar terug te vinden 48 jaar later.
Viviane is zeer sportief en loopt al jaren in competitie, daarnaast leerde ze in 1983 de klassieke Jazz dansen, in 2009 ontdekte ze het linedansen, dat ze nu 10 jaar later nog met heel veel passie doet. Sinds ze een koppel is met Jacques vonden ze het echter ook leuk om te gaan koppeldansen. In 2015 leerden ze de Salsa kennen en bij Etage Tropical schreven ze zich in voor Salsa en Bachata, sinds 2018 dansen ze ook Kizomba in de dansschool.
In 2019 vroeg Michèle of Viviane zich geroepen voelde zich meer naar voor te profileren in de Oostendse dansgemeenschap, waarop ze de functie van ondervoorzitter van “Dans aan Zee” op zich nam. 
Jacques had nooit gedacht ooit nog te beginnen dansen. Viviane sleepte hem op de dansvloer en het dansvirus greep hem. Zijn voorliefde voor tropische dansen komt door zijn exotische avonturen, Jacques was marinier op zee en reisde jaren lang de hele wereld rond, dat bracht hem tot in Brazilië waar hij een groot deel van zijn leven doorbracht.
Na een leven lang gescheiden zijn ze nu terug samen en brengen ze hun dagen door o.a. al dansend aan de mooie Belgische Kust.

Terug naar boven

Céline Cibiel & Mélody Bianchini

Danses Courchevel promotoren

Sinds eind 2018 nemen Céline Cibiel en Mélody Bianchini een plekje in de organisatie van Etage Tropical. Ze zijn onze vrijwillige vertegenwoordigers in Courchevel.

Mélody is 25 jaar en is van origine van Courchevel, Mélody werkt als kinderopvangmeisje in het wereldberoemde K2 hotel “ik ben opgegroeid en ik leef al 25 jaar in het station. Ik heb altijd graag gedanst, maar de echte vlam sloeg over toen ik 3 jaar geleden voor het eerst deelnam aan de stages van Etage Tropical. Het virus heeft mij sindsdien niet meer losgelaten, en resulteert vandaag de dag in het proberen overbrengen van deze passie in Courchevel. Dansen is voor mij het hoofd leeg maken, je laten gaan en je krijgt er een goed humeur van!”

Céline is 28 jaar, en ook opgegroeid in Courchevel, ze is verantwoordelijk verkoopster in de Pain D’Antan keten in Courchevel. “Ik heb de tropische dansen voor het eerst ontdekt 3 jaar geleden dank zij de stages van Etage Tropical, er was onmiddellijk een klik en sindsdien heeft de dans mij niet meer losgelaten. De latino dansen zijn voor mij een echte passie geworden. Deze passie zorgt voor een vrije geest, en zoekt naar connextie met andere dansers, dat is voor mij belangrijk om zo een moment van plezier en geluk te beleven, daarom dat ik het aan iedereen wil leren kennen”

Céline en Mélody organiseren de wekelijkse lessen voor Etage Tropical tijdens het winterseizoen in Courchevel. Elke vrijdag kan je in het Forum 1850 terecht voor een avond vol dans. De lessen worden gratis aangeboden door de handelaars van het Forum. Daarnaast staan ze in voor de locale communicatie van ons jaarlijks festival dat elk jaar doorgaat in de maand augustus.

Terug naar boven

Manuel Delaere

Assistent Salsa / Bachata

Manuel is blind en danst salsa en bachata.

Hij begon zijn dansparcours 20 jaar geleden toen hij nog zag. Hij danste toen de 10 dance maar zag zijn passie voor dans verdwijnen door het blind worden.

Jaren bleef hij op zijn danshonger zitten tot hij in 2019 Etage Tropical ontdekte.

Sindsdien vind je hem en Dajoor, zijn blindegeleide hond, meerdere keren per week zowel in Gent als in Brussel, waar hij naast het perfectioneren van zijn salsa ook al eens helpt bij de danslessen voor beginners en dit zowel bij de blinde als ziende dansers.

Toch gaat zijn inzet voornamelijk naar het toegankelijk maken voor de danslessen van Etage Tropical voor blinden en slechtzienden. Samen met Michèle vind je hem geregeld in de spotlights.

Zo deed hij mee met het bekende televisieprogramma “The Greatest Dancer” en dit om de wereld te laten zien dat dans voor iedereen kan en dat iedereen welkom is in de school.

Terug naar boven

Nadia Comairi

Lesgever Zumba

Mijn naam is Nadia Comairi. Passie en gevoel zijn waarschijnlijk de twee woorden die mij het meest typeren en drijven in alles wat ik doe. Ik ben actief in een groepspraktijk als zelfstandige relaxatietherapeute voor voornamelijk zieke mensen en coaching trainer. Daarbuiten geef ik opleidingen in verschillende scholen.

Ik ben gezegend met een leven waarin ik dagelijks de kans krijg om mensen gelukkig te maken en al was het maar voor even een verschil te kunnen maken.

Nog een even grote passie van mij is dans! Dans is voor mij een van de mooiste vormen van zelfexpressie van zowel lichaam, hart en ziel, waar woorden overbodig zijn.

Zumba. Pittige lessen met leuke pasjes op opzwepende muziek, waar uw calorieën de strijd verliezen! Ambiance verzekerd!

Let me move you! ? Nadia

Terug naar boven

Karine Kint

Lesgever

In 1992 begon ik met Griekse dans en ondertussen geef ik reeds 20 jaar zelf les. Griekenland boeit mij in al zijn facetten, maar vooral op gebied van muziek en dans. Het land heeft een enorme rijkdom aan danstradities en zelfs bij de jongeren blijft de interesse groot en leeft het ook! Het is mijn bedoeling mijn passie voor de Griekse volksdansen over te brengen naar anderen en daarom volg ik heel regelmatig nog bijscholingscursussen zodat ik niet enkel de dansen op een correcte en authentieke manier kan overbrengen, maar ook uitleg kan geven bij de specifieke omstandigheden die verband houden met de dans, de streek, de muziekinstrumenten,… Voor mij is het belangrijk dat je plezier hebt bij het dansen en op deze manier je persoonlijkheid kan uitdrukken. Kortom dans neemt een belangrijke plaats in in mijn leven, als afwisseling dans ik ook al 4 jaar Salsa bij Etage Tropical. Bij deze danscommuniteit voel ik mij thuis en daarom dat ik nu ook de sprong waagde om danslessen Griekse Folklore te geven voor deze Oostendse dansclub

Zacki Kherdin

Vrijwilliger

Zacki Kherdin kwam voor het eerst in contact met salsadansen  jaren geleden op de Gentse Feesten. Door zijn Afrikaanse/Indische afkomst kon hij deze dansstijl wel appreciëren. Met een beurs aan de Universiteit van Gent werd hij preventie en tropenarts en kreeg hij de Belgische nationaliteit. Al vlug sloeg zijn passie echter over naar de Kizomba. In deze afrikaanse tango vind hij een combinatie van zijn roots en het aanleren van uitgeschreven westerse danstechnieken. Daarnaast houd hij van alle soorten koppeldans zoals ook de Lindy Hop. Daarom reist hij graag doorheen Europa in zijn vrije tijd om zich de skills van het dansen eigen te maken.

Jaarlijks reist Zacki als vrijwilliger mee naar het festival “Danses Courchevel” en benoemt hij sommige van de leraren en bezoekers van het festival tot zijn trouwe kennissenkring.

Sinds de opstart van Etage Tropical is hij betrokken bij de school, en tijdens zijn studies kon je hem vinden zowel voor als achter de bar van de organisatie. Sinds hij wordt ingezet bij Kind en Gezin, helpt hij nog steeds als vrijwilliger, maar nu achter de schermen. Daarbij bestaat zijn taak er vooral in het geven van duiding over de medische kant van de danssport en het belang van sport in the algemeen bij de veel interne vraagstellingen omtrent gezond sporten en bewegen op zowel lokaal als europees vlak.

Zo blijft hij verbonden aan zijn favoriete sportclub!

Terug naar boven

Ellen Remue

Bestuurslid

Hey, Ik ben Ellen, Medebestuurslid van Etage Tropical.

Ik ben iemand die graag nieuwe uitdagingen aangaat en daar ook van bijleert. Dansen is voor mij altijd al een passie geweest. Als 6-jarige heb ik mijn eerste danspasjes gezet in klassiek ballet dat ik na enkele jaren uitwisselde voor ritmisch turnen en jazz dance.

In 2005 ben ik naar Zweden verhuisd waar ik Bollywood-dance en Argentijnse tangolessen genomen heb, weliswaar minder intensief omwille van tijdsgebrek.

Bij mijn terugkeer naar België, hebben mijn hartsvriendin Sarah en ik, in 2015, besloten om te starten met Cubaanse Salsa bij Etage Tropical, waar we tot op heden nog steeds deel van uitmaken. Salsa is een leuke manier om in beweging te blijven en nieuwe mensen te leren kennen die dezelfde interesse delen.

Ik heb meegewerkt aan een project van Michèle Martens om meer beweging en een gezonde levensstijl in de MMA-wijk te bekomen. Ik heb met elan aan dit project gewerkt, daar ikzelf er sinds 2014 een gezonde levensstijl op na houd en dit graag deel met andere mensen.

In 2019 heb ik mijn 500-uren yoga-leraren opleiding behaald in Indië. De voordelen van yoga, dansen en bewegen, zowel fysiek als psychisch, zijn legio.

Terug naar boven

Caroline Clement

Lesgever paaldansen, burlesque

Caroline Clement is in België uitgegroeid tot een referentie wat betreft pole dance, burlesque, vuuracts en gogo dance. Ze geeft al jaren lessen en workshops op verscheidene locaties.
Als professionele danseres/danslerares kan zij dan ook rekenen op heel wat ervaring. Zij was als paaldanseres te zien in verscheidene televisieprogramma’s op TMF, Vitaya, VTM, VRT, Code 37 de film, …

Maar dat zij ook een straf artistiek verleden heeft weten weinigen. Ze maakte deel uit van showgroep The Groovies o.l.v.  Patrick De Coninck (voormalig Michael Jackson imitator en bezieler en stichter van The Groovies), onder wiens vleugels zij haar eerste professionele stapjes zette in de showbusiness. Klassiek geschoold tot vakartieste, mocht ze reeds samenwerken in de studio met o.a. Pat Krimson (2 Fabiola) en Olivier Adams (Praga Khan). Zo maakte zij verschillende succesvolle CD singles op haar naam. In 1998 behaalde de single “Get Up”, waar ze zelf aan meeschreef, onder het pseudoniem Tamira Jay, de 8ste plaats in de Belgische Ultratop 50 en maar liefst de 1e plaats in de Spaanse top ! In 2010 was zij verantwoordelijk voor de dance act bij “Waar is da feestje” van de Belgische hitsensatie De Pitaboys.  U kan bij Caroline terecht voor groeps- en privélessen en workshops paaldansen, burlesque,… U kan kiezen voor de gezelligheid van een groepsles of de intensievere begeleiding binnen een privé-opleiding. Caroline vind je voor deze workshops reeds 9 jaar voor Gent bij Etage Tropical, en de reguliere lessen paaldans en burlesque gaan door in haar eigen paaldansstudio op de Port Arthurlaan op dinsdag. Voor meer info kan je terecht op de site www.carolineclement.be

Terug naar boven

Marika Miserez

Lesgever oriëntaalse dans

Marika Miserez is al sinds haar jeugd een danser in hart en nieren.

Al sinds haar 9 jaar heeft ze een stevige basis aan dans: eerst 4 jaar ballet, daarna 6 jaar moderne dans bij Kidz&Co. Op haar 16 jaar ontdekte ze de Oriëntaalse Dans bij een leerlingenshow van Serkan Tutar, bij wie ze later ook 4 jaar les zou volgen. Tussen de Orientaalse Dans was ze ook al aangetrokken door de Latijnse dansen.

In 2013 kwam ze bij Etage Tropical terecht als lesgever en performer van Etage Tropical en later ook als lid van het showteam Les Perles d’Etage Tropical. Hier kon ze haar professionaliteit als artiest ontwikkelen en andere tropische dansen ontdekken.

In 2017 startte ze haar eigen logo en eigen creativiteit: Marika Raks. Raks is Arabisch voor dans en het toont de invloed die ze kreeg door de professionele opleiding van internationale topdanseressen Brenda Diaz en Nada El Masriya met wie ze de échte Egyptische en Arabische stijl verdiepte en haar stijl tot een hoger niveau leidde.

Ze treedt reeds jaren en nu ook wekelijks op in Turkse en Arabische feesten en restaurants en multiculturele evenementen zoals Les Gouts de Gand en De Gentse Lente. Sinds 2019 maakt ze ook deel uit van dabkegroep Orkidea. Ze is een echte performer en blijft zichzelf graag bijscholen en inspireren. Je kan bij haar een optreden boeken voor jouw evenement.

Ze geeft ook wekelijkse lessen in Zulte, Gent en Aalst. Je kan alle info over haar volgen op haar professionele Facebook pagina: https://www.facebook.com/MariKaRaKs

Terug naar boven