Nieuws

Event Calendar

AGENDA3

MAR

2024

nIEUWE LESSENREEKS MAART 2024

new classes start on sunday 3 march

brussel
GENT


8

MAR

2024

DANCEORIENTATION SBK PARTY MARCH

salsa, bachata, kizomba PARTY, party and workshop in Brussels

BRUSSEL


16

MAY

2024

KIZOMBA TREAT FESTIVAL

international festival celebrating the authentic styles of kizomba with 4 days of workshops, parties and socials

GENT

Last years edition…

21

SEP

2024

DANCEORIENTATION FESTIVAL

international inclusive festival for badsighted, blind and sighted dancers.

BRUSSEL


Nieuws


Interview danssport Vlaanderen

“Michèle Martens is Managing Director van dansclub Etage Tropical in Gent. Samen met een van haar dansers, de blinde Manuel, nam ze deel aan het tv-programma The Greatest Dancer. Hun preselectie werd jammer genoeg niet uitgezonden op tv, maar de voorbereidingen en opnames waren desalniettemin een hele ervaring, waarbij ze, ondanks haar al lange ervaring, veel bijleerde […]

LEES VERDER
Sümeyra Interview

GESPREKJE MET G-DANSER SÜMEYRA Dag Sümeyra, vertel je ons even wie je bent? Ja, Ik ben Sümeyra en ik ben 29 jaar oud. Ik heb een broer Iliyas die 32 jaar oud is en al werkt. Mijn papa is van Turkse afkomst en mijn mama is van hier. Ik ben vaak thuis, maar daarnaast ga […]

LEES VERDER
Blind(sports)date: kies je sport

Zin om een nieuwe sport te ontdekken en even alle zorgen eruit te sporten? Goed nieuws! Op woensdagnamiddag 28 april is iedereen vanaf 6 jaar met een visuele beperking welkom op de ‘Blind(sports)date’ in Gent.

LEES VERDER
UMAMI Project wijk Muide Meulestede Afrikalaan

Onder de naam Umami – voor Muide Meulestede Afrikalaan, wordt een 2 jarig gezondheidsprogramma opgesteld, met als doel mensen te sensibiliseren voor meer te bewegen, gezonder te leven via gezondere voeding en het creëeren van een aangename omgeving.

LEES VERDER

UMAMI Nieuws

De besprekingen zijn volop lopende.

Sportdienst Gent en buurtsport, wijkregie, buurtverantwoordelijken en Etage Tropical steken de koppen bijeen omtrent dit uitgebreide dossier voor de wijk.

We houden alle sportclubs uit de wijk en partners van Umami op de hoogte zodra we meer concreetheid hebben. 

Wordt vervolgd….

Courchevel 2020

Courchevel een station dat DanSt!
Het beweegt in Courchevel. Dit gerenomeerde skistation heeft een hele goede reputatie voor de wintersporten maar ook voor zijn fantastische omgeving en activiteiten tijdens de zomer.

LEES VERDER

Yoga met Ellen

Wist je dat Ellen, bestuurslid van Etage Tropical een yogagoeroe is ?

Neem snel een kijkje op haar website hier

DANS AAN ZEE

Het is Feest aan Zee!
Met “Dans aan Zee” is Oostende een dans sportclub rijker. Gemaakt door en voor mensen van onze mooie Noordzee. Sinds 6 jaar ligt Etage Tropical aan de oorsprong voor tropische dansen in Oostende. Met een ledenbestand van 100 tal kustbewoners was de tijd rijp om de fakkel over te dragen en over te laten aan een lokaal bestuur.

LEES VERDER
G Salsa

Sinds 2018 kreeg Etage Tropical een bijkomende erkenning van de stad Gent voor het aanbod van de G-Salsa ( lessen voor mensen met verstandelijke beperking, lessen voor mensen met visuele beperking en lessen voor mensen met autisme )

LEES VERDER