Dansschool

Salsa, Bachata of Kizomba leren dansen?

Elke 7 weken starten we met een nieuwe lessen reeks, schrijf je in, kom eens proberen en feel tropical!

#dance #love #life

Danslessen Volwassenen

Salsa Bachata Kizomba specialist nummer 1 in Vlaanderen

Welkom in de dansschool Etage Tropical. Wat mag je verwachten ? Wij bieden allerhande dansstijlen aan, maar we zijn voornamelijke gespecialiseerd in tropische dansen zoals Salsa, Bachata en Kizomba. Daarnaast bieden we een lessen als klassiek ballet voor kinderen en volwassenen, afrikaanse dans, buikdans, paaldans, burlesque, ecstatic dance, enz… regelmatig vind je thema gerichte workshops en lessen op onze site.

Lessenreeksen

Een lessenreeks bestaat uit 7 weken. De lessen worden gegeven op verschillende locaties. Binnen de 7 weken mag je zoveel komen als je wil. Dat wil zeggen wil je 3 maal per week de les komen volgen dan kan dat! Een 7 weken inschrijving kost 80 euro. Na 2 reeksen kan je een briefje indienen van de mutualiteit en krijg je tussen de 15 en 30 euro terug. Je bent niet verplicht om met een danspartner te komen. We dansen in een doorschuifsysteem wie niet wenst door te schuiven (in koppel) kan ook gezellig samen blijven dansen. We proberen zo flexibel mogelijk aan de meest democratische prijs een maximum aan te bieden. Ben je niet aanwezig dan kan je de les steeds op een andere locatie inhalen. De lessen worden voor 90% gegeven in de nederlandse taal, door gediplomeerde lesgevers en pedagogisch gekwalificeerde trainers.

Sinds de aanvang van Etage Tropical kan je bij ons ook komen dansen aan sociaal tarief. Via de uitpas in Vlaanderen en paspartout voor Brussel kan je tegen vermindert tarief naar harte lust komen dansen.

Onze hoofdzetel ligt in Gent waar we op de Port Arhurlaan zijn gevestigt binnen de wijk Muide Meulestede Afrikalaan, waar we sinds 2010 erkend zijn als sportclub voor Gent. Daarnaast vind je ons terug in heel wat steden. Met de heropstart door Covid-19 vind je ons momenteel in Gent, Oostende en Brussel.

We hebben ook een erkenning op zak voor de stad Oostende en Brussel. We zijn aangesloten bij danssport Vlaanderen, Sport  Vlaanderen en G-sport Vlaanderen. Voor alle administratieve uitzonderingen kan je bij ons terecht.

Danspartner

Alleen of met twee ? Meld je aan en kom met ons dansen !

Hoe gaat dit praktisch ?
U schrijft zich in voor een cursus. Wij gaan reeds kijken naar de verhouding man-vrouw in de groep. Indien er een tekort is helpen de leerlingen uit de hogere niveau’s met plezier mee om een lesuur en niveau vroeger te komen.
We geven les met behulp van een “doorschuifsysteem”. Regelmatig in de les vragen de lesgevers om door te schuiven naar een andere danspartner. Dit heeft het voordeel dat de “leiders” op deze manier beter opgeleid worden om aan te geven.
Let wel indien u zich als koppel ingeschreven hebt en u de specifieke wens heeft om enkel met uw eigen danspartner te dansen, dan wordt dit gerespecteerd door de lesgevers en blijft u met uw partner dansen.
Aan alle koppels en singles: iedereen welkom !

Dansles overzicht Volwassenen mei 2023

VOLWASSENEN

VANAF 7 MEI 2023 ( alle data en locaties staan op het inschrijvingsformulier )

BRUSSEL

MAcubaanse SALSAniveau 119:00
MAcubaanse SALSAniveau 220:00
MABachataOPEN21:00
dig-dansopen19:00
dicubaanse salsaniveau 220:00
diCUBAANSE SALSAnIVEAU 421:00

GENT

zo Cubaanse Salsa niveau 118:30
zo Cubaanse Salsa niveau 219:30
zo Cubaanse Salsa niveau 320:30
zoBachataniveau 117:30
ZOBACHATANIVEAU 218:30
zoURBAN KIZOMBANIVEAU 117:30
zoURBAN Kizombaniveau 218:30
zoURBAN Kizombaniveau 319:30
zoURBAN KizombaPRACTICE20:30
mayoganiveau 119:30
mayoganiveau 220:30
maAuthentieke Kizombaniveau 119:30
maAuthentieke Kizombaniveau 220:30
dog-dansopen18:30
do Cubaanse Salsa niveau 119:30
do Cubaanse Salsa niveau 220:30
do Cubaanse Salsa niveau TEAM ETAGE TROPICAL21:30
dopercussie 16+open18:30
vrforroniveau 119:30
vrBOLEROniveau 120:30

Danslessen G-dans

Dansen met mentale of fysieke beperking

Wij dansen met iedereen en iedereen is welkom. Daarom dat wij ook een uitgebreide kaart aan G-dans aanbieden. Wekelijks geven we G-danslessen voor mensen met mentale beperking in Gent en Brussel alsook besteden we aandacht aan mensen met autisme, psychologische uitdagingen etc…Bovenal kan je bij ons terecht indien je een fysieke beperking hebt. Sinds enkele jaren zijn we de specialist in dans voor blinden en slechtzienden, waar we zowel exclusieve als inclusieve lessen aanbieden. Heb je een visuele beperking, dan nemen we je gewoon mee op in de reguliere werking van onze lessen. Ook mensen met auditieve problemen kunnen zeker en vast bij ons terecht.

Dansles overzicht G-Dans januari 2023

G-DANS

VANAF MEI 2023 ( datum en locaties staan op inschrijvingsformulier )

BRUSSEL

DIG-DANSopen19u00

GENT

doG-SaLSa
MENTALE BEPERKING
open18u30

Danslessen Jeugd

Voor de jeugd bieden we een heel palet aan dansstijlen aan. Aandacht gaat vooral naar klassiek ballet voor kinderen 6+, kinderdanstheater, showteamdansen. Daarnaast zijn wij ook vertrouwd met het multimove programma voor kinderen uitgegeven door Sport Vlaanderen.

Dansles overzicht Jeugd januari 2023

JEUGD

VANAF JANUARI 2023 ( datums en locaties staan op het inschrijvingsformulier )

GENT
diBallet 6+OPEN18u30
VRPERCUSSIE 16+OPEN18u30
GENT – MULTIMOVE – Victor Carpentier
doMultimove 3+SESSIE 115u30
doMultimove 3+SESSIE 216u30

Workshops


TERUG NAAR BOVEN
Voor vrijgezellen feestjes

Jullie zijn op zoek naar een originele activiteit samen met jullie vriendinnen of vrienden om de toekomstige bruid of bruidegom een dag te bezorgen die jullie samen nooit meer zullen vergeten.

Welke activiteiten kunnen we voorstellen:

  • aangepaste vrijgezellen dansworkshop zoals salsa, bachata, merengue of een mix
  • aangepaste vrijgezellen dansworkshop burlesque, paaldans, strip-tease of een mix
  • interactieve cocktailworkshop “do it yourself”
  • gin-tonic of rum tasting

Mail ons voor alle info info@etagetropical.be

Openingsdans

Een openingsdans is één van de mooie momenten uit het leven. Een romantische start waarbij de liefde wordt gevierd.

Wij bieden een basispakketje aan voor slechts 180 euro voor 4 privélessen, hierdoor zijn we de voordeligste op de markt en mochten we doorheen de jaren een heel pallet aan verliefde koppeltjes begeleiden.

De keuze van de openingsdans ligt volledig in handen van de koppeltjes, wil je iets romantisch, opzwepends of iets orgineels, alles kan. Je stuurt je muziek door en dan maken wij voor deze prijs een aangepaste choreo. Dit is één van onze specialisaties en we doen dit met hart en ziel, waardoor we heel veel koppeltjes mogen begeleiden.

Vraag gerust wat meer informatie omtrent je openingsdans en stuur ons een mailtje naar info@etagetropical.be  

Terug naar boven

Danspartner gezocht


TERUG NAAR BOVEN

“Alleen of met twee ? Meld je aan en kom met ons dansen ! Iedereen van harte welkom.”

Hoe gaat dit praktisch ?

U schrijft zich in voor een cursus. Wij gaan reeds kijken naar de verhouding man-vrouw in de groep. Indien er een tekort is helpen de leerlingen uit de hogere niveau’s met plezier mee om een lesuur en niveau vroeger te komen.

We geven les met behulp van een “doorschuifsysteem”. Regelmatig in de les vragen de lesgevers om door te schuiven naar een andere danspartner. Dit heeft het voordeel dat de “leiders” op deze manier beter opgeleid worden om aan te geven.
Let wel indien u zich als koppel ingeschreven hebt en u de specifieke wens heeft om enkel met uw eigen danspartner te dansen, dan wordt dit gerespecteerd door de lesgevers en blijft u met uw partner dansen.

Aan alle koppels en singles: iedereen welkom !

Party’s


TERUG NAAR BOVEN

Party all night long! Bij Etage Tropical kan je feesten.

Onze feestzaal is 250 vierkante meter en beschikt over alle nodige infrastructuur om van jou feest een heerlijke avond te maken. Neem een kijkje hier.

Trouwfeesten, verjaardagsfeesten, reunies, als het maar feesten is. Wenst U een vrijblijvende offerte stuur dan een mailtje naar info@etagetropical.be

Daarnaast organiseert de dansschool ook heel veel oefenmomenten en dansavonden.

Onze thema’s zijn:

SBKZ nights bij Etage Tropical Gent

1 maal per maand op zaterdag. Met gastdj’s en gastteachers, shows en animaties van het Etage Tropical team. Dynamische Salsa, Bachata en Kizombafeesten. Op regelmatige basis gebruiken we 2 danszalen, 1 voor Salsa en Bachata en 1 voor Kizomba en Afro. Voor de data verwijzen we U graag naar onze agenda.

BachaKiZz events bij Etage Tropical Gent

1 maal per maand op vrijdag met gratis toegang voor alle dansliefhebbers maar nog meer voor de Bachata en Kizombafanaten. Een gezellige avond vol romantische dansmuziek, waarbij iedereen welkom is op de dansvloer. Voor de data verwijzen we U graag naar onze agenda.

SBK Socials Oostende

Op regelmatige basis organiseren we dansfeestjes in Oostende, gebruikelijk gaan die door in CC De Grote Post en in de Tao Bar Langestraat.

Festivals en gespecialiseerde feestjes

  • Danca Da Tarde in Oostende
  • Angola te Chamas
  • Cuba te Llama

Vele externe organisatoren maken gebruik van onze leuke feestzaal, ook voor deze feestjes nodigen we U graag uit, en kan U steeds meer informatie hiervan terug vinden of op onze agenda, of op onze social media kanalen.

En onthou: Always #dance #love en #life