NL FR

Rik Van Moerkerke

DJ Gozador, barman, fotograaf, websitebeheerder

Rik is van opleiding expediteur. Nadien ging hij 17 jaar aan de slag binnen de automobielsector en meer specifiek bij het familiebedrijf, dat in 2011 werd overgenomen na het plotse verlies van zijn broer. Toen Michèle vroeg of hij een carrière switch wou maken om samen Etage Tropical uit te bouwen, nam hij afscheid van de automobielsector om zich op dit nieuwe project te concentreren en zijn leven een nieuwe wending te geven. Hij nam al zijn kennis en ervaring als verantwoordelijke mee en zorgde voor een nieuw onderkomen van Etage Tropical, gelegen op de Port Arthurlaan te Gent in de oude garage van het familiebedrijf, dat sinds 2013 een vaste evenementsruimte is geworden voor zowel privé-als stedelijke activiteiten. Rik is dan ook voor een grote mate verantwoordelijk voor het dragen van de infrastructuur en feesten.

Als directeur was hij verantwoordelijk binnen verschillende afdelingen zoals human resources, techniek, kwaliteit en milieu. Hierdoor is hij daarnaast ook gespecialiseerd in logistieke oplossingen en klantenservice binnen Etage Tropical.

Zijn grote liefde voor muziek liep hiermee parallel. Zo was hij op jonge leeftijd al DJ voor vrienden en in verschillende café's en bars. Dit was vooral in het pop/rock en edm genre. In zijn vrije tijd luisterde hij vooral naar tropische tunes zoals reggae, calypso, soca, son enz. door het vele reizen. Toen hij de eerste maal in 2002 naar Cuba reisde sloeg de vlam volledig over. Een wereld ging open: salsa, timba, bachata, son, rumba, changuï, enz.
Ondertussen ondernam hij meerdere reizen naar de latijns-amerikaanse wereld en vond zijn gading in de grote salsa discotheken van Miami zoals Mango's Tropical Café en Bongos Cuban Café waarvan deze laatste van de leading latin lady 'Gloria Estefan'. Zijn kennis over de muziek blijft groeien en vertaald zich in zijn DJ werk onder de naam DJ Gozador. De SBK feestjes zijn ondertussen een vaste waarde geworden en trekken maandelijks heel veel dansliefhebbers naar de Muide.