#danceisblind Projectoproep “Visuele handicap & Inclusie”’ van de Koning Boudewijnstichting werd geselecteerd

#danceisblind Projectoproep “Visuele handicap & Inclusie”’ van de Koning Boudewijnstichting werd geselecteerd

Het is met heel veel emotie en dankbaarheid dat na meer dan 4 jaar onophoudelijke “inzet voor dans voor blinden en mijn levenslange inzet voor dans in het algemeen we nu ook de erkenning en steun krijgen van een toch wel heel belangrijk Belgisch instituut

danceisblind ‘Projectoproep “Visuele handicap & Inclusie”’ van de Koning Boudewijnstichting werd geselecteerd en VZW Etage Tropical krijgt hiervoor een financiële steun van 25.000 euro.

Met oa. deze steun kunnen we werken naar een betere danssamenleving waarbij ons moto #iedereendanst het begin kan betekenen een nieuwe dansrealiteit.

We willen het danslandschap voor eeuwig veranderen. Samen, met elkaar, met aandacht, inzet, ten gunste van meer inclusiviteit voor blinden en slechtzienden.

Ik wil iedereen bedanken die ooit in mij geloofde, sportdiensten en zeker Jerry Westerlinck (Gent) en Kristel Peeters (Brussel), sport Vlaanderen en de grote Mevr. Lieve Callens, onze ziende dansers die geloven in een gelijkheid in lessen voor iedereen, mijn blinde dansers voor hun inzet en enthousiasme, de blinden die voor me stemden en hun advies gunstig hebben beoordeeld, mijn lieve echtgenoot Rik Van Moerkerke voor zijn absolute vertrouwen in mijn kunnen, het volledige team van Etage Tropical, het bestuur, trainers en Danny voor de logistieke ondersteuning. Maar bovenal mijn twee meehelpende trainers Laure Lisabeth en Manuel Delaere.

Dank U wel Koning Boudewijnstichting, we gaan er alles aan doen om dit historisch te maken!
@Koning.Boudewijnstichting
‘beheerd door de Koning Boudewijnstichting’
Het begin…. van anders sporten!

Dankbaar voor dit levensdoel,

Michèle

audiodescriptie:

We posten enkele fotos met blinde dansers die oefeningen doen aan de hand van een tastbordje. Het bordje is een houten plankje met voetjes op geplakt waarbij passen in een bepaalde richting worden uitgelegd. De bordjes vormen een onderdeel van de dancetools dat we aan het ontwikkelen zijn en worden gekoppeld aan auditieve informatie.

We tonen een foto met voeten op een koord vastgetaped met plakband om zo een horizontale lijn te vormen dat dient om mooi op één richting te blijven dansen in de oefening.

Een foto van mezelf die les geeft aan tal van blinden en slechtzienden.