Wie zijn we ? Het overkoepelende orgaan Etage Tropical Productions

Het bedrijf Etage Tropical

Etage Tropical Productions is in 2010 opgericht door Michèle Martens. Het was toen een zaal op de tweede verdieping in een loods een paar kilometer van het centrum van Gent – België, met als doel tropische dansen zoals Salsa, Bachata, Kizomba, Zouk etc. te promoten. De immense populariteit van deze dansen gekoppeld aan een professioneel kader, resulteerden in een snel goeiend bedrijfsconcept. Sinds dag 1 profileert Etage Tropical zich als een bedrijf maar het is sinds 2014 dat Etage Tropical, Etage Tropical Productions werd, “een productiehuis voor dans”. Sinds 2015 valt Etage Tropical juridisch onder de vorm “BVBA”. Etage Tropical Productions biedt U een waaier aan dansproducties aan. Naast een eigen locatie te Gent, verschillende feest-en danszalen (met totale oppervlakte van 1200 vierkante meter) voor uw feest (trouwfeest, verjaardagsfeest) of verhuur van danszalen,  is Etage Tropical veel meer dan een bedrijf. Etage Tropical verzorgt animaties, evenementen, ondersteund festival in binnen –en buitenland, en heeft ook een eigen dansfestival in de Alpen www.dansescourchevel.eu sinds 2014.

De dansschool voor Tropische dansen Etage Tropical in België

Gelijklopend met de oprichting van het productiehuis, startte Etage Tropical in 2010 een dansschool met als hoofddansen, Salsa, Bachata en Kizomba. Wat klein begon groeide uit tot de referentie en plaats voor tropische danslessen in België. Etage Tropical geeft danslessen op maar liefst 8 plaatsen: Brussel, Brugge, Gent, Roeselare, Oudenaarde, Eeklo, Oostende en Mechelen. De danssschool kreeg een kwaliteislabel van sportclub met basiskwaliteit in 2012 en werd een sportclub met bijkomende erkenning sinds 2018, dank zij onze unieke G-werking, of danslessen voor mensen met een beperking. Begin 2020 verhoogde de dansschool nogmaals de kwaliteitsnorm door een multimove aanbod voor kinderen tussen 3 en 8 jaar.

Onze dansstijlen en wat kan je bij ons volgen?

Voor volwassenen: Cubaanse Salsa, Bachata, Kizomba, Burlesque, Paaldans, Afrikaanse Dans, Griekse Folklore

Voor mensen met een beperking: Cubaanse Salsa

Voor kinderen: Multimove Latin Dance voor kinderen tussen 3 en 8 jaar.

Etage Tropical als productiehuis

Etage Tropical maakt choreografiën op maat, voor uw bedrijf, voor uw evenement, als achtergrond voor bekende vlamingen. Voorprogramma Belle Perez, Organisatie concert Tom Dice in Avoriaz Frankrijk, Shows met Garry Hagger, Eliana, Camping Karen en James, Boer zoekt vrouw de wereld rond. etc….maar ook voor uw huwelijk, uw openingsdans of dansfeest.

Etage Tropical als huis voor volgende VZW’s en Partners

  • VZW Etage Tropical
  • VZW Dans aan Zee

Partners:

  • VZW Caroline Clement
  • VZW Bosscomplex
  • VZW Ectatic Dance
  • VZW Benin Danst
  • VZW Terpsichore

Black Box Bar Gent

Na de danslessen, tijdens feestjes of gewoon in de week kan je steeds komen genieten van onze overheerlijke cocktails gemaakt door barman Rik. We werken met verse sappen en fruit, en heerlijke spirits. Daarnaast is de selectie aan authentieke bieren zo groot, dat eentje komen drinken een must is voor elke Gentenaar of elke bezoeker van Gent.

Referenties:

Etage Tropical werkt voor bedrijven, steden en gemeenten, overheidsinstanties, scholen, artiesten, in binnen en buitenland.

Festivals:

Manifiesta Bredene 2011

Polé Polé Gent 2012, Polé Polé Gent 2013, Polé Polé Zeebrugge 2012 (Playa Latina georganiseerd door ETP voor Polé Polé), Polé Polé Oostende 2013.

Kleurfestival Oostende 2014, Gentse Feesten Korenmarkt 2015, Ddrixx 2019 en 2020.

Podia: Studio Brussel 2013, Havenloop Gent 2014, dekenijen Drongen, Korenmarkt Gentse Feesten 2016, 2017 … De nacht van de Ambiance.

Bedrijven: Marriott Gent, Volvo Europe, Nissan Gent, Mini Cooper Lokeren, Ladies Fair Goed Gevoel, Markant VZW, privéfeesten en verjaardagsfeestjes ….

In 2012 werd Etage Tropical voor het eerst genomineerd als Gentse ondernemer van het jaar.

Sportclub Gent sinds 2012, Sportclub Oostende en Eeklo sinds 2017

De wirwar aan dansclubs, dansscholen, federaties in binnen en buitenland, zorgen voor een onoverzichtelijk verhaal voor kwaliteitnormen. Etage Tropical liet zich erkennen als dansschool met basiskwaliteit voor de stad Gent en kreeg een bijkomende erkenning in 2018 door de G-Werking, de bijscholing voor onze trainers en is verbonden aan de kwaliteitsnormen op basis van vakkennis, opleidingen, ervaring, artistieke parcours en populariteit van de dansers en artiesten die tewerk gesteld worden bij Etage Tropical Productions.

Media en Journalistiek:

Interviews: Studio Brussel, AVS, Nieuwsblad, de Gentenaar, Radio Courchevel, Radio Capsao.

Magazines: Story, Streekkrant West Vlaanderen, Streekkrant Oost Vlaanderen, De Zondag, Unizo Gent, Infonews les 3 vallées, Dagbladen Oostende & Eeklo

Televisie: Camping Karen en James op 4 en Boer zoekt Vrouw VTM

Sociale media:

Etage Tropical Productions official page

Instagram, Snapchatt, Linkdin, Spotify, Youtube.