G Salsa

G-Salsa lessen voor mensen met verstandelijke beperking

G-Salsa lessen voor mensen met verstandelijke beperking. De lessen gaan door op zondagochten van 10.30 tot 12.00.  2 jaar gaven we les aan mensen met een mentale beperking, dit resulteerde in een echt showteam waarbij de groepsleden heel sterk aan elkaar hangen. Daarnaast krijgen we heel veel steun en hulp van de ouders, die enthousiast elke zondag komen kijken, ons showteam danst op Tropische deuntjes en deed al verschillende optredens o.a. ook op de jaarlijkse Gentse Feesten. Jaarlijks organiseren we een Vol-au-Vent met Frietjes avond ten voordele van onze dansertjes.

G-Salsa lessen voor mensen met visuele beperking

G-Salsa lessen voor mensen met visuele beperking ( slechtzienden en blinden ) Slechtzienden en blinden worden opgenomen in de reguliere lessen, de inclusie zorgde voor enige nieuwe uitdagingen op pedagogisch vlak, maar ondertussen leerden we alles nog meer verbaal uit te leggen, daarbij krijgen we de hulp van één van onze eigen slechtziende leerlingen die ons stap voor stap de uitdagingen voorlegt, zodat we permanent bijsturen. Na een jaar mogen we besluiten dat slechtzienden en blinden een hele leuke meerwaarde betekenen voor de lessen. Niet alleen worden lessen zeer nauwkeurig uitgelegd voor hen, maar door de inclusie geniet elke salsadanser van deze zeer verfijnde uitleg. We leren complexe bewegingen aan door ze samen uit te voeren en verbaal bij te sturen, daarna wordt er vrij gedanst op muziek. We werken met een doorschuifsysteem, dus de slechtziende of blinde danst meestal met een ziende persoon.  Salsalessen voor blinden gaan door tijdens de gewone reguliere salsalessen, voor Gent is dat op zondag en donderdagavond, voor Oostende en Brussel is dat op maandagavond en voor Eeklo en Roeselare is dat op vrijdagavond. 

Algemeen: alle lessen worden gegeven zoals ze ook gegeven worden aan mensen zonder beperking. We werken echter op ieders eigen tempo en zoeken naar oplossingen en alternatieve bewegingen. De lessen met mentale beperking worden aangepast aan het algemeen niveau van de groep.

G-Salsa lessen voor mensen met autisme

G-Salsa lessen voor mensen met autisme: Onze lessen hebben een vaste structuur met een duidelijke uitleg. Er is tijd voor vragen en opmerkingen en veel herhaling. Je volgt je eigen tempo en gaat pas over naar het volgende niveau als je daar zelf klaar voor bent. We werken met een doorschuifsysteem zodat iedereen met iedereen danst. Mensen die liever met eigen partner dansen kunnen dit uiteraard ook.

Onze lesgevers hebben kennis van autisme, verstandelijke beperking, psychische problematiek, en fysieke beperking. Ze zijn hiervoor gebreveteerd en stimuleren groei in dans door individuele begeleiding oa. binnen de reguliere lessen.