Michèle’s Blog – Aflevering 11 – Winterdans

MICHÈLE’S BLOG

Kerstmis “Winterdans”

Umami “The beginning” hahahaha – Kerstmis Winterdans 10 december 2021

Vorig jaar kon Winterdans niet doorgaan. Er was toen een complete lockdown. Dit jaar hing aan een zijden draadje maar van de Sportdienst van Gent kregen we groen licht om in open lucht onze dansliefhebbers toch enigszins te bedienen. Dat maakte ons reuzeblij!!!

Jammer dat het echt een rotweer was. Aanvankelijk hadden er zich 80 mensen ingeschreven voor de workshops en met de leraren en team erbij zou het een mooi getal geweest zijn. Maar het weer was echt proportioneel zeer slecht. Toch kwamen er 42 dansliefhebbers naar het evenement. Wat we jammer vonden is dat we ervoor mensen hadden geweigerd. Hadden we dat iets vroeger geweten dan hadden we deze alsnog mogen ontvangen. Maar door de overdekking van de loods stond iedereen droog en buiten.

“Wijk aan Zet”

Croque Monsieurs!!! A volonté

Dankzij “Wijk aan Zet” mochten we hen bedienen van warme en heerlijke veggie croque monsieurs.

De pizzaoven was nog niet binnen, maar dat belette ons niet om de mensen toch een warm hapje aan te bieden.

Kerstmis Winterdans was een gewoon sportclub evenement, maar voor de gelegenheid, en met een knipoog op de toekomst gingen we al aan het combineren. VZW Oba Guiné bracht voor de gelegenheid een workshop “Capoeira”. Enkele kindjes en mama’s van de wijk besloten volop mee te doen.

“Sport Gent”

Ik wil dit volgend jaar naar een hoger niveau brengen. Weet je, in België hebben we geen buitencultuur meer. Vroeger leefden de mensen veel meer buiten. Maar nu als het slecht weer is, verstoppen we ons graag in kubussen. Dat buiten lopen is juist zo geweldig. In de Alpen, goed of slecht weer: mensen komen buiten, staan buiten, wandelen, laten de druppels over hun koude kaken vloeien met een heerlijk glas wijn in de handen.

Buitenpizza ovens zijn er trouwens bijna in elk dorp.

Een buitenpizza oven zou trouwens geweldig zijn voor de buurt!

Als je goed gekleed bent dan is de winter zo leuk. Je voelt je bloed stromen door je aderen en je longen vullen met zuurstof.

En daarom dat we een dikke merci duimen naar Sport Gent die dit kleine maar weleenswaar belangrijke evenenment ondersteunde. Zeker in tijden als nu blijft sporten een belangrijke uitlaatklep. En Jan Van Troos bedankt voor je bezoekje en enthousiasme.

“Universiteit Gent”

Voor de gelegenheid waren we ook reuzetrots op Selena Princen. Als stagair LO en bewegingswetenschappen zit ze in haar laatste master en gaf ze vrijdag voor de aller eerste keer dansles! Ze heeft dat super gedaan! En het was een mooie voorbereiding om te werken naar haar stagedoel “Bachata introductie voor kinderen 12+ met visuele beperking”

Bovenal willen we onze dansers, buren en bezoekers bedanken die ondanks het slechte weer toch nog zin hadden om op een grauwe vrijdagavond de benen te komen strekken!

Kizomba workshop

Het programma zag er zo uit:

Op 10 december gaan we een heerlijke eerste outdoor sportevenement organiseren voor de ganse familie. Jong en oud, iedereen is van harte welkom.

OPGELET: reservering dient op voorhand te gebeuren! Plaatsen zijn beperkt.

Met de buurt willen we meer gaan bewegen en sporten, maar ook voor dit evenement is iedereen ook niet buren van harte welkom.

Gratis Sportworkshops aangeboden door “Sport Gent”

19.00 Familie Aerobics met Etage Tropical (Kids + adults)

19.30 Familie Capoeirha met Oba Guiné
(Kids + adults)

19.30 Salsa voor beginners met Michèle
(jeugd + adults)

20.30 Bachata voor beginners met Selena
(jeugd + adults)

SBK – Salsa Bachata Kizomba dansen.

21.45 Urban Kizomba met Ash
(adults)

21.30 Salsa voor half-gevorderden met Michèle & Laure

 Wordt uiteraard vervolgd ….. hahahaha