Michèle’s Blog – Aflevering 14 – G-Salsa deel 3

MICHÈLE’S BLOG

G-Salsa

Deel 3 Laure en het G-Salsa showteam

Er is geen één showbeest zo flamboyant als ons Kay. Kay Motet neemt haar vriendinnen mee op salsa sleeptouw. De meisjes gaan voluit in hun dansgevoelens. Ik zou eens moeten vragen hoe lang ze nu al komen, maar ik denk dat het toch al enkele jaren is.

Dus Laure wou salsa lessen geven aan mensen met mentale beperking en ik vond dat reuze. Natuurlijk als je met zo een showbeest zit als Kay, dan kan je niet anders dan mee te gaan in haar flow.

De beste dingen ontstaan gewoon vanuit een gevolg van. Dus ons Kay, die heel goed kan zingen en performen en al een heel palmares aan optredens had gedaan diende natuurlijk ook bij ons in de schijnwerpers te komen.

Het idee ontstond om ons eigen G-Salsa Showteam op te richtten.

En tot mijn verbazing…. hahahaha…. is het het langste showteam groepje ooit.

In tegenstelling tot de vorige showteams, komen de G-Salsa meisjes om verschillende redenen samen om te dansen.

Maar ondertussen zijn we ook een hechte groep geworden. Deze zomer kwamen we samen in Oostende. We hadden het heerlijk. Bianca, de mama van Lynn nam de meisjes mee op een wandeling aan de dijk en een drankje terwijl ik naar mijn manicure ging in Oostende. Even wat reclame: ben je op zoek naar een schitterende kapster/nagelstyliste, 1 adres in Oostende:

Sarah Leona

Sarah danst al jaren bij Etage Tropical en is een echte sjoe, maar het allerbelangrijkste ze is een geweldige kapster.

Daarna kwamen we terug samen met de meisjes en Laure was ondertussen met Rik meegereden en het feest kon echt los barsten.

Sport aan Zee

Na de salsa workshop van “Sport aan Zee”, waar we jaarlijks aan deelnemen, konden we genieten van een prachtig optreden van de meisjes. Het licht van de ondergaande zon scheen op het water en de bootjes. Het was een prachtige avond.

Gebruikelijk staan we nu al 4 jaar voor Sport aan Zee op het strand van Oostende. Elke woensdag vind je ons in juli en augustus op onze vertrouwde dansplek.

Vol au Vent met frietjes

Op 9 maart 2019 organiseerden we Vol au Vent met frietjes avond. De meisjes schelden toen de pattatjes en Laure bestelde overheerlijke vol au vent bij een klassieke slager in Gent. Zelf stond ik met veel plezier die avond achter de frietpot om iedereen te kunnen bedienen. Het jammerlijke is dat we toen centjes ophaalden voor mooie showkledij voor de meisjes, en toen kwam corona

Corona

Tot nu toe hebben we nog steeds de centjes zitten en hebben we nog geen mogelijkheid gehad om nieuwe kledij te gaan kopen. Deze winter ondernam Laure een poging maar dan plots veranderde opnieuw het volledige protocol in november. Dus opnieuw geen voorstelling van hun nieuwe show. We hopen dat we echter van de partij kunnen zijn deze zomer en vermoedelijk met wat meer.

Want ons showteam in Gent breidde uit van 3 naar 6 deelnemers, en in Brussel geef ik les op maandag aan Ahmed(je) die gewoon een heerlijk ventje is.

Noteer alvast in de agenda :

Sportkriebels Brussel op zondag 8 mei 2022

Laure zou mijn partner niet zijn, moest ze niet constant willen bijscholen en dingen aanpakken. Corona was een ware domper op de danswereld maar het belette ons niet om verder te doen.

Doven en slechthorenden

Terwijl ik me volle bak focuste op dans voor mensen met een visuele beperking, ging Laure aan de slag met een heel belangrijke taal voor doven en slechthorenden. Ze volgde een twee jaar durende cursus op avondschool gebarentaal, waarvan we het filmpje posten op de website. Ik ben reuze trots dat ze dit deed en doet. We blijven doorgaan en ons alsmaar meer inleven in de wereld van mensen met een beperking. Geef toe het filmpje ziet er geweldig uit!

Vanaf heden is er dus ook een mogelijkheid voor doven en slechthorenden om een workshop “Salsa” te volgen in onze school. We komen graag tot bij om het even welke organisatie of nodigen jullie graag uit in onze dansstudio op de Port Arthurlaan te Gent.

Blinden en slechtzienden

Over blinden en slechtzienden vertel ik jullie in mijn volgende artikel. Dat is een recent maar heel lang verhaal.