Michèle’s Blog – Aflevering 19 – Stadskriebels

MICHÈLE’S BLOG

Stadskriebels

Wat ik zo leuk vind aan het samenwerken met VGC, is dat iedereen letterlijk er zo laaiend enthousiast bij rondloopt. Het geheel oogt maar is daarnaast ook heel gezellig. Ze weten wat ze willen in Brussel. Ik zelf heb mij altijd als een vis in het water gevoeld in hoofdsteden.

Parijs staat nog steeds op nummer 1. Omdat we ook zo een lange geschiedenis hebben. Zij en ik, want vele jaren ging ik meer dan een maand per jaar naar Parijs,

Uiteraard om er te dansen, maar ook te leven, te genieten en natuurlijk samen te werken met de grote dansers van de Franse hoofdstad. Maar tegenwoordig ga ik helemaal op in het liedje van Angèle “Bruxelles je t’aime”, niet omdat de straten van Brussel zoveel mooier zijn als die van Parijs. Maar omdat de sfeer en de mensen er gewoon hieper tof zijn!

Dus als ik maar weer eens de drukke autostrade oprij richting de hoofdstad, voel ik de energie opborrelen. Ik waan mij dan als één of andere politieker met een druk agenda, die in en uit Brussel rijdt en ondertussen belangrijke telefoontjes uitvoerd. Weleens waar in mijn geval zonder chauffeur maar daarom niet minder effectief hahaha.

Van in het begin was er die zoals ze noemen “zakelijke klik” met VGC! Die mensen kennen hun stiel, en ik natuurlijk ook hahaha. Het zorgt ervoor dat we heel snel kunnen schakelen en onze doelstellingen in kaart kunnen brengen. En dat is het vlaamstalig sportgebeuren in Brussel mee helpen promoten, ontwikkelen, vorm geven.

Ik herinner mij een gesprek met Pieter Vancauwenberghe, op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de Muide in Gent. Als toenmalig buurtwerker van onze wijk in Gent, zei hij me: Michèle, gij in Brussel. Ge gaat dat geweldig vinden!!! En die gasten weten wat ze daar doen, dat wordt een ware match.

Wel Pieter, je hebt gelijk!

Groot was mijn plezier dan ook dat we mochten deelnemen aan “Stadskriebels”

Op 8 mei (moederdag) organiseerde Sport Brussel en VGC een heuse sportdag op 3 verschillende plaatsen langs het water.

Wij kregen een stek in Anderlecht. Iedereen weet dat ik veel gewoon ben, dat ik voor mezelf en voor anderen de lat hoog leg. Dus het heeft al wat nodig eer ik onder de indruk ben.

Wel! Voor alle sportliefhebbers, ik begrijp niet dat dit evenement nog niet door de hele wereld wordt bezocht. Een dergelijke uitstekende organisatie zie je nog maar zelden. Alles zat subliem ineen, en vooral het goede weer en de opgewekte gezichten bezorgden de deelnemers een heerlijke dag. Toen ik langs de schaaktafeltjes aan het water mijn weg baande naar onze dansvloer, voelde ik enkel maar blijheid dat werd omgezet in euforie toen ik de grote van de dansvloer zag en de mooie open plek die ons te beschikking werd gesteld.

Met alle respect, de Gentse Feesten zijn er niets tegen!

Dit was ons programma :

  • 11.00 sociaal dansen Salsa Bachata Kizomba
  • 11.30 salsa
  • 12.30 sociaal dansen Salsa Bachata Kizomba
  • 13.00 Salsa
  • 14.00 Contactdansen met de ogen toe
  • 14.45 Bachata
  • 15.30 Chachacha
  • 16.00 Bachata
  • 16.45 Duo-yoga
  • 17.30 sociaal dansen Salsa Bachata Kizomba + afsluiter

De zon scheen en niet ver van onze dansvloer zorgde de padelclub voor heerlijke zuiderse drankjes, gebronzeerde gezichten en strandervaring en DJ Gozador zorgde voor de muzikale omkadering.

Dankzij Stadskriebels konden wij voor het eerst de mensen laten kennis maken met “Contactdansen”

Saïd Gharbi, Brusselaar en blind verzorgde de workshop. Voor de gelegenheid hadden we iets in elkaar gestoken waarbij we een combinatie brachten met “dansen in het donker”, iedereen had een blinddoek aan, en wat heerlijke bachatapasjes en deuntjes.

CONTACTDANSEN MET DE OGEN TOE.

Saïd & Michèle

“HET IS NIET OMDAT IK BLIND BEN, DAT JE MIJ ALS EEN SUKKELAAR MOET BEHANDELEN’

De Brusselse performer Saïd Gharbi werd op zijn veertiende blind. Hij heeft nog nooit een hedendaagse dansvoorstelling gezien, maar dat houdt hem niet tegen om door het leven te gaan als danser. Na acht jaar bij Ultima Vez van Wim Vandekeybus, richtte hij samen met zijn vrouw het gezelschap Les Ballets du Grand Miro op.

Gesprek met de ogen dicht. “In het donker is het licht altijd ergens anders.”

Sinds vorig jaar ontdekte Saïd het Salsa dansen bij Michèle, beide verschillend in dansstijl, Saïd is een contemporary danser en Michèle een salsadanser gaan ze op zoek naar nieuwe dansvormen in het tropisch dansen met de ogen toe.

We gaven initiaties salsa en bachata en sloten de dag af met “Duo-yoga” gebracht door Transformelle. Iedereen heeft zich kostelijk geamuseerd.

Wat is duo yoga?
Duo yoga is een steeds populairder concept en is een vorm van Hatha yoga waarbij partners elkaar ondersteunen in aangepaste yoga poses en sequenties. Het uitvoeren van yogahoudingen met twee personen wordt ook wel partneryoga, tandemyoga of koppelyoga genoemd. Als er nog meer acrobatisch plezier bij komt kijken, wordt het Acro Yoga genoemd.

Alles is sowieso leuker met 2 of in groep, en dit geldt ook voor yoga! De drempel voor mensen om yoga uit te proberen wordt hierdoor niet alleen kleiner; maar voor velen is het ook gewoon ook leuk als ze iets nieuw met een partner, vriend of vriendin kunnen proberen. Ongeacht het niveau van de deelnemers is er een uitdaging voor iedereen.

Volgend jaar willen we er opnieuw bijzijn en hopen we van harte jullie ook!

Want het is een must voor alle beweegliefhebbers en een ideaal moment om Brussel eens op een andere manier te ervaren.