Michèle’s Blog – Aflevering 21 – Haio

MICHÈLE’S BLOG

Haio

Dag Haio,

Het is de eerste november en ik denk aan jou. Ik denk net zoals vele mensen vandaag aan al diegene die we verloren zijn. Met mijn 49 jaar kom ik tot het besef dat ik toch al heb moeten afscheid nemen van een paar mensen die heel dicht bij mijn hart lagen. Ik troost mij met het idee dat ze er nog zijn en ik baad mij in hun geborgenheid. Net zoals met jou! Uiteraard moest ik veel aan je denken de laatste tijd. Je weet hoe ik mij voel tegenover jou. Ik hoef niet eens moeite te doen om het je duidelijk te maken of te benadrukken. Je weet het gewoon. Ik vind het moeilijk dat je er niet meer bent. Ik treur om je afwezigheid. Niet direct bij een dagelijks contact maar ik treur omdat de wereld iemand kwijt is die echt wel een topper was. en ik wil herdenking door o.a. dit. Niet altijd maar af en toe als onderdeel van de dansschool en als onderdeel van mijn levenspad.

Ik kan je dan ook heel levendig voorstellen. Ik zie je binnenkomen, meestal gehaast, altijd te laat, met je koptelefoon op en je lippen getuit. Er is niemand die zo zijn lippen kan tuitten als jij. En als iets je aanstaat dan tuitten ze en blinken ze in volle glorie.

Twee weken geleden vond ik een filmpje van je terug op tiktok. Ik wou het Laure nog niet tonen. Heb er nog even over gezwegen. Maar bij deze. Was een lastige.

Je begrafenis was prachtig. Ik was zo reuzetrots op de stijl en elegantie waarmee Laure dat heeft aangepakt. Het moet gezegd, niets is zo bevredigend als je ziet hoe dezelfde waarden worden gedeeld en weergegeven in heel belangrijke momenten zoals je begrafenis. Wat ze deed was fantastisch. Ik kon en kan alleen maar weeral goedkeurend toekijken naar hoe alles mooi was.

De herinneringen zijn eindeloos. Ik zie je in alle vormen en op alle momenten en vooral je moest altijd lachen als ik zei: als ik tussen U en Laure moet kiezen dan kies ik Laure! Erg!

En hahaha. Dat vond je altijd grappig en dik ok. 13 jaar waren jullie samen. Ik was 7 jaar lang getuige van alles. Van jullie hele wezen, jullie zijn en jullie samen zijn. Ik ben zo blij voor jou dat je zoveel liefde hebt gekend. Ik ben zo blij voor Laure dat je haar zo graag zag. Ik was getuige van elke seconde. Weet je nog op de trap van La Croisette in Courchevel. Je deed me je hele relaas. En onlangs nog toen we gaan dansen zijn in de ingang, werkten we als partners voor het welzijn van Laure en het behoud van onze waarden en hoe we het leven zien. Onze waarden was thuiskomen. Ze zeggen liefde is een werkwoord hahaha! Jullie liefde werkte in al zijn volmaakte en onvolmaakte vormen. 

Je hield veel dingen voor je, je stortte niet zomaar alles uit en toch begreep ik je in alles. Ik kende je door en door. Je lichaam, je geur, je ogen wanneer je naar me keek, de ene keer als we dansten, de andere keer als ik je dansles gaf of de onnoemelijke vele keren doorgegeven via mijn dans met Laure. Ik wist wanneer jullie een actief weekend hadden gehad of lekker hadden geluierd in de zetel. Alles kwam altijd door via mijn dans met haar. Je was er altijd en ik wil dan ook Joost bedanken. Op de begrafenis zei hij: Jij ook Michèle innige deelneming. Dat deed me veel en ik was onder de indruk dat Joost dat allemaal gevat had.

Dit gezegd zijnde Laure weet alles. Laure is zo sterk. Laure haar radar staat nog altijd even scherp. Ze voelt dingen zoals geen ander en leeft naar deze regel. Nu ook in je gemis. Ik moet hier niet verder over doorgaan want dat is tussen jullie maar in al haar emoties vind ik haar zo geweldig. Drama is ook niet haar ding. Gewoon ondergaan, doorgaan, er onder door gaan en verder gaan met elke keer het hart op de juiste plek. 

Isabelle (La Cocinelle) zei : zolang je de naam van iemand zegt dan leeft die verder, en jullie hebben een figuur : Haio en Haio Complicado!

Ja, dat hebben we voor eeuwig vastgelegd. We gaan deze figuren doorgeven en doorgeven tot iedereen in de salsa ze dansen.

Deze tekst is ter inleiding van je foto’s. Ik wil jouw foto’s op onze website, ik wil dat je erbij blijft.

Ik zal aan je denken tot het einde van mijn eigen leven.

Voor altijd heel veel liefs

Michèle